Hetsstädning

Kollade på fotboll idag vilket var trevligt. Liverpool åkte på däng så nu börjar jag känna att huldet närmar sig Manchester med stormsteg! StarkAlle hade köpt en ny mus som inte fungerade, han missade nästan hela första halvlek för att han skulle försöka fixa det. Han lyckades till slut även om musen var slö.

Sen skyndade jag mig hem i hast för att se till att få lite fint här innan kvällen. Jag blir lite smått missnöjd om det inte kommer någon som inte varit här innan så jag kan få imponera iaf en gång på någon. Nu sitter jag och dunkar hög musik och avnjuter en cider.

Jag tänkte dela med mig av mina tankar och idéer såhär fram på kvällskvisten. Har ni tänkt på att man kan dela på vissa namn på städer och antagligen få förklaringen? Stockholm blir stock-holm, Göteborg blir göte-borg. Det finns flera men jag har hakat upp mig på Kalmar och Hjo. Hjo har jag en axiom att det är en norrlänning som kom dit och sa i princip hjo här ska jag bygga en by. Men Kalmar? Jag ska forska i detta om nu inte någon annan kan berätta för mig.

Det blir Sivans ikväll troligtvis. Det tenderar att bli så på lördagar...

Prioriteringar

Jag gillar hur folk prioriterar saker här. Igår när vi skulle gå till Stallet genade vid över en isplätt, tror det ansågs som en bra idé. Alla gick med öl i handen som sig bör. Helt plötsligt halkar Anna och ramlar. Som om det vore det mest naturliga som finns ser hon till att ölen inte spills ur burken medans hon själv får värre fall. Som om inte detta vore nog så säger Hanneschh helt lugnt till Allbäck "du måste hålla min öl så jag kan hjälpa Anna upp". Lugnt innan Anna ska räddas ska det först ses till att ölen är i säkerhet. Det är vad jag kallar bra prioriteringar i livet.

Jag beskrev inte fallet så bra. Men Hanneschh kommentar till fallet är att om det varit han eller jag så hade vi dött. Anna kunde bara överleva pga sin storlek. Man kan alltså säga att det var ett dödligt fall. Men Anna överlevde det dödliga fallet utan att ens spilla en droppe öl.Skåda Anna a.k.a Heff

Gårdagskvällen i bilder

Finns inga bilder från gårdagskvällen men det kändes bättre att skriva det. Jag, Hanneschh, Allbäck och Heffa drack öl och gick sedan till Louise som bor så hon kan se mig varje gång jag går hem eller ut från mitt hem. Det var mycket trevligt och roligt folk där och vi tjattrade om dittan och dattan. Landade på mellanfest hos Hanneschh för lite konjak, som smakade mycket gott, innan vi tog sikte mot Stallet (Det är ett utestället och inget stall och jag har fått lära mig att man ska lägga in vissa ord med fet stil). Så ni hur jag lyckades få med två parenteser i en parentes?
Vi dansade sen en timme innan vi fick se oss förbisprungna i kön av massa jävla idioter som tycker att de är campus tuffaste människor. Ville egentligen bara säga till dem här är campus tuffaste människor, just det mitt gäng här! Men istället för att säga detta gav jag dem onda ögat.

Nu ska jag ladda batterierna och starta dagen med att försöka få med någon att köpa en glass.

Öl med glädje

Jag har mer och mer börjat uppskatta fin öl. Kommer ihåg förr hur mina smaklökar gjorde revolt när något annat än ljus pissöl rann ner i strupen. Nu försöker jag så ofta jag kan dricka två lite mer välsmakande öl innan jag sätter igång med budgettölen. Det blir bättre och bättre och snart är jag nog redo att ta steget att lära mig lite mer ingående. Jag känner att det inte är så långt borta som det en gång var. Kan bror kunna vin ska väl jag kunna lära mig öl?

Dagens lärdom som inte finner någon som helst logik. P-stav är tydligen något man sätter in i armen. Jag undrar hur många av alla män som vet detta. Min axiom är att inte mer än 5 % av sveriges män vet.

Utflykt

Jag tog ledigt från plugg idag. Jag återhämtar mig fortfarande efter förra kursen plus att jag är ganska duktig, enligt mig själv, i det ämnet jag läser nu. Fast Hanneschh har en poäng i att jag verkligen kan få spetskompetens om jag går in för det nu. Just Hanneschh är huvudämnet för dagen. Vi åt frukost ihop i skolan sen har vi köpt biljetter till Amår, suttit i skolan och sett allmänt fräna ut och sen varit på äventyr inne i city. Varför heter det utflykt? Man är ju egentligen inte på flykt om man är på utflykt? Även om det ibland känns som om man flyr campus.

Vi var på antikvariatet inne i Växjö. Det är något visst med böcker och speciellt äldre böcker. Vi gick runt i en labyrint av böcker och det var verkligen trevligt. Vi rekade bara så inga inköp. Rekade gjorde vi dock inte på Systembolaget där var det raka rör. Öl inhandlades som antagligen kommer slinka ner i mig i helgen.

Nu kommer snart min bror till Växjö för att äta middag med mig och överlämna en present. Det är inte ofta jag får träffa min bror så det ska bli roligt. Det börjar alltid med att vi säger du har gått upp i vikt ser jag och sen lite andra glirningar innan vi kommer till ro och är trevliga mot varandra. Lite av en bror till bror-relation när den är som bäst. Tyvärr kom inte Jullan med men henne får jag väl träffa någon annan gång helt enkelt.Detta är min bror och Jullan och deras alter egon John och Yoko.

In your face!

Jag är en mycket trevlig och sympatisk människa. Men jag har även en annan sida. Jag har både en ängel och en djävul svävandes runt huvudet och ger förslag som jag sedan väljer mellan. Min djävul vill alltid att jag ska gå fram till folk och säga in your face! De flesta gångerna skulle det aldrig passa in men känslan finns där. Nu är det kanske tur i oturen att min ängel är starkare eller har iaf starkare argument för vad jag väljer att göra. Men vänta ni bara. Någon gång i framtiden kommer jag gå fram till någon och säga in your face!
Jag får hoppas att det inte är på en snabbtänkt person som snabbt kan kommentera hur dåligt egentligen uttrycket är.

Back on track

Efter att ha tagit semester från bloggandet i tre dagar är jag nu tillbaka starkare än någonsin! Vad har då hänt? Kort resumé följer i punktform:

* Jag har fyllt år och firade genom att baka hela dagen för att kunna bjuda vänner som kom på besök på godsaker. Det var mycket trevlig och jag är väldigt glad över dagen.

* Jag fick massor av grattismeddelanden på facebook. Vilket jag sätter upp som en milstolpe i livet.

* Fick åka på bokrea och handla som present av Anoraks!

* Jag har gett bort en skattjakt i inflyttningspresent.

* Gustav a.k.a Kocken bjöd mig på en födelsedagsmiddag som var ljuvlig. Bossekrull var med också.

* PolisJohan skrämde starkAlle genom att ändra om hans winamp. Trodde nästan att starkAlle skulle börja gråta ett tag. Han vill gärna att allt ska vara som det alltid ha varit.

Ikväll lagade Hanneschh mat här åt Allbäck och mig. Han hade fått receptet från något matprogram. Det smakade mycket bra och Hanneschh har hittills inte misslyckats med någon mat som jag har smakat. Jag tror inte han kan jobba så.

Släpp taget nu så kör vi!


Snart 30!

Idag är jag alltså ett år närmare 30. Jag känner att det inte stör mig som jag trodde det skulle göra. Jag har ju trots allt mobbat i princip alla mina vänner som är äldre än mig när de fyller år. Detta känns givetvis väldigt bra då jag inte kommer ta åt mig så mycket om jag skulle få mothugg nu.

Jag håller öppet hus idag från klockan 15:00 och framåt. Känner du mig och orkar pallra dig förbi är du välkommen. Jag ska vara bagare under hela dagen och bjuda på så mycket jag orkar baka.
Temat på musiken som spelas hos mig idag är mäktig filmmusik!

Vi började nya kursen idag som ska handla om EU igen. Föreläsaren skulle på en timme gå igenom det som jag lärde mig under en hel kurs. Det kändes som en våldtäkt och jag mådde psykiskt dåligt och ville många gånger räcka upp handen och vara en viktigpetter men vet hur jobbigt det kan vara för andra så jag avstod. Men jag tänkte iaf och det är ju alltid värt en eloge.

Mio min Mio

Var uppe hos Allbäck och såg på film men inte vilken film som helst utan Mio min Mio! En gammal klassiker som var den första filmen jag någonsin grät till (ser ni hur jag öppnar upp mig och släpper in er i mitt liv?). Jag satt och funderade hela filmen på tre saker.
1. När började jag gråta i filmen?
2. En återkommande låt som kommer i filmen är fruktansvärt lik antingen en zeldalåt eller en låt i Peter Pan.
3. Svärdssmidarens röst kändes bekant.

Jag fick bara svar på en av mina frågor. Nämligen att Svärdssmidarens röst spelades av John Harrysson.

Imorgon blir jag ett år närmare 30. Det enda jag kan trösta mig med är att jag för första gången inte är sur för att Sophie Uddin fyller år en dag innan mig. Ett ljus har tänds att hon faktiskt kommer bli 30 före mig och det ger mig ett leende på läpparna och hon kommer få höra detta i många år framöver.

Familjesöndag

Idag har jag haft min familj på besök. Saknade bara Michael och Julia för att det skulle kännas komplett. Det var mycket trevligt och man uppskattar verkligen när folk tar sig tid för att åka och hälsa på en. Resan bar vidare mot leksaksaffären, far och jag försökte ta en ljussabelsfäktning, notera att vi bara försökte. Jakob var som en femåring ska vara på en leksaksaffär, alltså helt lyrisk. Han letar alltid upp det dyraste och säger att det vore coolt att ha just den saken, vet inte om han ärvt det av mig? Filippa däremot är mer av en budgetthandlare och tar billiga saker och ser nöjd ut.
Det nya tillskottet var nästintill ljudlös och gjorde inte mycket väsen av sig. Jag var mycket nöjd över henne och det kan inte bli annat än en bra tjej.


Ty inlägg när man är full...

Jag har hört många klaga på och nedvärdera bloggar som skrivs på fyllan. Jag skulle vilja säga att det är antagligen mina bästa blogginsatser som träder fram ur dimman när alkholen kryper runt i mig. Inte för att jag är full utan mer för att mina sista spärrar släpper och jag går hela vägen ut i mina bedömningar och konstateranden.

Vi körde igång i hyfsad tid idag med att drick  bort tentan. Kom till Hanneschh och bildade lag med honom mot de två mindre värda varelserna Allbäck och Pär. Glåpord kastades hej vilt och intressepilarna ven som om det vore andra världskriget (ja, varför skulle de inte kunnat ha kastat pilar på varandra?).
Sen kom min överraskning, mr Gabrielsson tittade in helt oväntat. Detta var givetvisa väldigt roligt och uppskattat. Få är förunnade en vän som honom. Kvällen slutade dock med att jag fick leda hem min gode vän, men det gör jag så gärna.

Jag har gett bort en väldigt rolig present idag. Jag myser och ler varje gång jag tänker på det. Som jag sagt innan, innerst inne är jag jävligt smart.

Detta är skrivet utan att sudda och jag ber en tycka att jag är en mycket duktig och välskrivande man. Hje åd.

Dimma

Jag har lärt mig att blogginlägg inte ska vara så långa så därför gör jag ett nytt inlägg två minuter efter det förra.

Pär berättade att han sett ett program på MTV där George Bests (Kanske den bästa fotbollsspelaren genom tiderna) son skulle medverka i ett program som gick ut på att han inte skulle ha sex på två månader. Det blev en liten tystnad varpå Hanneschh, jag, Allbäck och Pär tittar på varandra och alla börjar gapskratta. Nu kan ni ju försöka tänka ut vad alla vi tänkte på.

Hela den här dagen präglas av fest och njutning av livet. Kan rekommendera detta till er andra som läser den här bloggen.

Nu kör vi!Såhär skulle tydligen Palm se ut ikväll. Gillar kontrasten till reklamen för de fattiga barnen i Afrika som är på TVn.

Back on track

Efter en längre tids frånvaro både fysiskt och mentalt börjar nu ordning bli återställd. Jag har försökt intala mig att innerst inne är jag en väldigt smart människa och visst är jag det. Om inte bäst så iaf en av de tre bästa i världen.

Skrivit tentamen idag. Det var den hittills svåraste tentamen någonsin på Växjö Universitet och jag är väl inte dundersäker på att det gick så pass bra man kunde hoppas på. Många gånger fick jag känslan av att läraren ville sätta dit en, för att sedan när tentorna rättades sitta med ett smile och klappa sig på magen självgott.
Men detta är numera glömt och jag ser fram emot nästa kurs som börjar på måndag.

Jag snurrade runt i sängen som på forna tider inatt. Kunde inte alls komma till ro och sova. Varmt, kallt, varmt, kladdigt, tankar, kallt, varmt, konstiga ljud, kallt, varmt, efterfest lägenheten under, kallt, kolla så jag lagt fram kårleg, försöka trycka ut några droppar men icke, till sängen igen, varmt. Upprepa detta några gånger till och ni har min natt.

Men nu jävlar är jag tillbaka. Känns bra att verkligen rätt person upplyser mig om att jag bloggar lite. Tack Mli. Hörde dock från Pär att du hade hittat "hem" nu. Bra där.

För lite tid

Jag har varit dålig på att uppdatera här jag vet. Men jag tillbringar cirkus 12 timmar om dagen i biblioteket och aktar mig där för att sätta mig vid datorn.

Det är fortfarande kaos här hemma efter baket och jag orkar inte bry mig, det är mycket positivt med att vara en ungkarl.

Annars sprider jag mest massa planer och tittar på konstigt folk som är i biblioteket. Ibland undrar jag om de tycker jag är konstig? Men jag kommer snabbt fram till att så är icke fallet utan mer att de ser upp till mig.

Skiter i det här nu. På lördag blir det ändring

Nattbak

Pengarna sinar och sinar. Idag skickade jag ett fint sms till min mor och förklarade situationen. Min plan var att försöka få pengar så jag kunde baka ikväll. Dels kunde jag genom detta få mat veckan ut och dels kunde jag få baka vilket är roligt och tar bort tankarna från stress till tentan. Sagt och gjort så har jag nu bakat hela kvällen. Mina pizzabullar är magiska måste jag medge. Jag har även gjort kanelbullar som jag ska bjuda alla på imorgon förutom Hanneschh och Rebecca som dissade mig idag. Även ett nytt recept har tillkommit idag. Bakade släta bullar som jag fyllde med gojs a.k.a gisch som bestod av vaniljkesella, smält choklad, vaniljsocker och lite margarin. Nu måste jag vänta tills allt svalnar så jag kan proväta det.

Var nere hos Annie förut en sväng och något komiskt inträffade. Jag såg att hon hade på sig sin nollningströja så jag sa "bra där" och pekade på tröjan. Då log hon och sa "detsamma" och pekade på min tröja. Jo ta mig tusan så visst var det min faddertröja. Klädvärlden är bra liten ibland. För nej, jag är inte som Filip och har på mig min nollningströja 2 veckor i sträck.

Godnatt

Fast

Lekte runt lite på internet då böckerna känns för ostimulerande för mig just nu. Hittade då in till hyresbostäders hemsida och skulle felanmäla att min postlåda är sönder. Någon har haft roligt och dragit i den så den inte går att öppna. Undrar om det gjordes i avundssjuka eller hat mot mig? Hur eller hur så tänkte jag även kolla hur mycket köpoäng jag hade här nu. Loggar in och hoppas på massor av poäng men möts istället av det står en text med en knapp under: "Ej aktiverad, aktivera här". Jaha, ser ut som om jag blir kvar på T1 Växjötiden ut (Skulle aldrig lämna detta huset iofs). Jag kunde dock trösta mig med att ha över 1000 poäng att använda för vanlig bostad i Växjö.

Tentaplugg

Då är det inlett. Det föraktade tentapluggandet som kommer en gång i månaden. Skillnaden för denna gången är två saker.
1. Jag har inga pengar att äta ute för så jag måste ta med mig egen mat till biblioteket. (Idag fick jag lunch hos Hanneschh dock)
2. Vi har massvis med kurslitteratur som bör läsas och kunna veta vem som tycker vad istället för att vi bara behöver veta hur det ligger till.

Dagens stora händelse är att Louise kallade mig en modern man efter det att jag berättat att jag bakade bröd i helgen. Just nu har jag tvätten i maskinen, ja för jag är en modern man.

Söndag...

Som ni kommer ihåg i föregående inlägg nämnde jag hur jag verkligen innerligt hoppades på att det inte skulle vara något kärlekstema på Sivans igår. När jag kommer till Sivans får JAG i uppdrag att göra iordning en hångelhörna med röda lakan, kysskuddar mm. Jag tänkte säga att det där går jag inte med på men jag höll käften och planerade på hur jag på bästa sätt skulle tackla känslan av obehaget. Jag kom fram till att jag skulle stå ut hela kvällen och sen supa bort den under natten/morgonen. Sagt och gjort, detta hände och det slutade med att jag och Gotland satt i min lägenhet och var sentimentala när solen började lysa in i våra ögon. Hur gick jobbandet då? Jotack, inte bland de tre bästa i världen men men.

Detta tror man ska kunna knäcka de flesta men icke! Här ringde klockan vid 12snåret och fotboll stod på programmet. Det gick skit och ingen ny omänsklig dribblingsräd fick skådas i Olympen denna söndag.

Söndagar är bara dryga.


Alla hjärtans dag

Det är alla hjärtans dag.Ser det ut som Mellen bryr sig? Näe inte jag heller.

Ska jobba på Sivans ikväll. Ber nu att det inte är nåt tema på kärlek eller liknande för det skulle bara vara obehagligt.
Till alla er som går till Sivans och ser mig, jag ser er mer och även vad ni gör.

Nattroligt

Vaknade mitt i natten av att det kom ett ploppande ljud som orsakades av att datorn ville uppdatera sig. Funderade på vad jag skulle göra. Sen kom det igen det där ploppande ljudet och jag kom på att jag kunde härma det genom att köra in pekfingret i munnen längs kinden för att sedan dra ut det snabbt samma väg. Jag log för mig själv vände mig om och somnade igen.

S-video

Hanneschh skulle innan förra terminen började köpa en S-videosladd. En S-videosladd är en sladd som man kopplar från datorn till TVn så man kan se det som är på datorskärmen på TVn. De flesta av oss har en sådan sladd och Hanneschh ville inte vara sämre. Kort och gott, Hanneschh köper sin S-videosladd och senare en kväll när han ska använda den när det skulle vara lite filmkväll hos Hanneschh ska han då koppla in den. Det Hanneschh inte hade kollat var att det inte fanns något uttag i datorn för en S-videosladd för hans dator kommer antagligen från 90-talet. Nu har jag en hypotes om att det är därför han gett datorn så mycket stryk så att den nu inte fungerar längre. Sladden då? Ja, den gav Hanneschh till Palm som den gode man han är. Men vet ni, Hanneschh lider inte för det här. Han är ju trots allt Hanneschh och en motgång är en framgång för honom.Solen skiner inte bara i Karlstad

Vilket väder vi har här i Växjö idag. Solen skiner som aldrig förr och det är underbart med det vita täcket när solen skiner på det. Detta har höjt mitt humör för dagen med 100 % och jag ser nu ljust på fortsättningen.
Enda minuset är att jag förfrös mina vader på promenaden vilket jag kände nu när jag kom in i värmen.

Jag hämtade ut mitt pass på polisstationen med. Varför ser det ut som mina ögon ska ploppa ut på det? De har gjort några konstiga saker med kortet och det tycker jag är onödigt. Hade inte den roliga polismannen idag tyvärr, nu var det en bitter tant som hatade allt och alla. Gjorde inte ens ett försök till att charma henne.

Översiktligt

Jag har läst kapitel idag som egentligen inte var så viktiga utan skulle läsas översiktligt. Nu har jag iaf läst dem och varit duktig. Laddar upp med lite slick på frosten i frysen och mängder med vatten (fortfarande gratis i T1) nu när jag står på ruinens brant.

"Would you talk in the middle of Seinfeld?"

Är du hungrig...

Ikväll har jag umgåtts med Gustav a.k.a Kocken som numera inte bor på campus utan har lämnat vår lilla bubbla och bosatt sig på Öster. Vi hade planerat att käka mat ute och sedan gå på en föreläsning. Föreläsningen hette Äta bör man, ändå dör man och hölls av ingen mindre än Jan Boris Möller. Han hade en matserie på TVn som hette Här är ditt kylskåp. Det var en väldigt festlig man och ord som jävla, sjuka i huvudet, förvannade var väldigt förekommande men på ett bra humoristiskt sätt. Han ansåg att vi inte visste var hunger var och att vi äter mycket för att vi är sugna och blir lurade av reklam och livsmedelsföretag. Kan hålla med honom. Han avslutade en tes med: "Är ni törstiga? Drick. Är ni hungriga? DET ÄR NI INTE!"
Fick även lära mig hur man mäter energi i mat. Detta tror jag inte ni vet heller så därför ska jag berätta det. Man avgör hur mycket energi en produkt har genom att elda upp den och se hur mycket värme det ger. Vet ni varför lätt mat då har mindre energi? Jo för att det har vatten i sig och vatten kan inte brinna och på så sätt blir det mindre värme alltså mindre energi...


Där har ni Jan Boris Möller. Känns han bekant?


Sjusovarn

Var hos polisJohan igår och det kändes märkligt att komma in i en så fin lägenhet efter att ha lämnat min ungkarlslya med konstig lukt och kläder lite varstans. Hur eller hur var det mycket trevligt och jag utklassade folket på Kinaschack vilket kanske inte var så oväntat. Jag är ju en erkänd bordsspelare...
Vi tog oss ut på Sivans därefter och starkAlle ville bestämt dansa så jag offrade mig. Men när vi kommer ut på dansgolvet och dansar börjar DJn att köra ett medley av Per Gesslelåtar. Här snackar vi inte 3-4 låtar utan antagligen 7-8 låtar och det var inte alls roligt. Hoppas jag aldrig mer får se den DJn här på campus. Hade lite afterparty hos Anna innan jag gick hem för att sova. Sen sov jag länge och väl. Inget plugg idag utan satsar på att njuta lite till.

Victory

Som Johnny Drama hade skrikit: Victory!

När jag satt i väntsalen på sjukhuset var det en gubbe där. Han skulle gå någon annanstans och fick instruktioner av en sjuksköterska att gå höger och sen höger. Gubben säger: Ja just det där var jag förra gången med, nu kommer jag ihåg. Han går åt vänster och sjuksköterskan får springa efter och förklara att han skulle gå åt andra håller och sen gå höger igen. Gubben svarar: Ja just det, nu kommer jag ihåg. Han vänder om och går åt höger och tar sen vänster. Jag ser hur sjuksköterskan suckar ljudligt och får springa efter och berätta att det inte var höger utan vänster och att han skulle ta åt andra hållet. Gubben skiner upp och säger: Ja just det ja, nu kommer jag ihåg. Sen går han åt rätt håll. Sjuksköterskan går förbi mig och himlar med ögonen och jag ler tillbaka. Efter 5 minuter tittar jag upp och ser den förvirrade gubben går förbi och han ser så vilsen ut. Min undring är om han bara var snurrig eller om han vid över 70års ålder inte hade lärt sig höger och vänster?

Min utbildningsförening är ute i blåsväder. Skall uppmärksamma er mer imorgon när jag har mer fakta. Men det är med både på TVn, i pressen och på radion. All publicitet är bra publicitet.


Väntan

Jag har diskat, plockat och diverse annat man kan göra för att förfina det i en lägenhet. Jag känner mig hyfsat nöjd och har därför hällt upp mig en skvätt sherry som Hanneschh lämnat kvar för längesen. Ljus är tända för att skapa mig en lite mer avslappnad stämning och jag låter högtalarna sjunga från Björn Afzelius samt Hello Saferides skivor. Känner att natten kommer bli lång och det får den gärna bli.

Passiv

StarkAlle skakar på huvudet och suckar när jag och polisJohan tar för lätta vikter, enligt starkAlle själv då givetvis. Har känt starkAlle så länge jag kan minnas men det här med gym har verkligen fastnat för honom. Han har aldrig gillat att springa utan på BK där trivs han när han kan lyfta lite skrot varvat med att titta rakt fram på ingenting. StarkAlle var det ja.

Har tagit det jävligt passivt, som antagligen "Fetis" hade uttryckt det, idag och undviker allt som finns. Imorgon är det dags igen och det blir bara mer och mer som står på spel.


Uppe i ottan

Var uppe tidigt idag då jag skulle på seminare klockan 8, ej akademisk kvart idag. När klockan ringer och jag ligge roch funderar på allt och ingenting. Eller det var inte riktigt sant för jag funderade över en dröm. Drömmen jag hade var att Annoraks kom hem från en fest och fortsatte festa långt in på natten, till slut ville alla gå även personen som hade festen. Det slutade med att jag var själv kvar och drack mintu. Men iaf var inte detta så väsentligt utan istället var det att höra finnens snusande borta från soffan. Jag fick smyga upp ur sängen och det är jag varken bra eller van vid, som Sakkou inte är sen att kommentera. Seminariet gick bra även om jag tror att tjejen bredvid mig tjuvkikade på mina papper och snodde min första diskussionsfråga.

Nu är jag "ledig" hela dagen och funderar på vad jag ska ägna mig åt. Blir gym med starkAlle och polisJohan först och främst. Sen låter jag sakerna komma till mig.

Haven't you heard? The bird is the word...

Biblioteket

Hanneschh är på biblioteket och klockan är över 19:00. Har har blivit en plugghäst? Ja bannemig, Hanneschh har blivit en plugghäst. Hörde dock att det var trevlig personal på bibliotekets café så han överlever nog.


Byta nationalsång

Mycket har hänt och jag är lat, väldigt lat. Sparar årshögtiden tills jag får in lite bilder till datorn så jag kan visa upp hur jävla snygga vi faktiskt var. Bäst av alla var helt klart Margareta Strömstedt som var outstanding i sitt tal under middagen. Men mer om detta i ett senare inlägg. Jag hade hur eller hur en mycket trevlig kväll.

Jag har även hunnit med att få en rundvandring i Teleborgs slott. Som jag har väntat. Varje gång jag är på väg in till campusområdet ser jag på detta slottet och tänker "En dag, då jävlar bor jag i ett slott som detta". Får tacka Sääna för rundturen. Hon jobbar på detta sagoslott, vissa har det bra. Det var precis så slottsaktigt jag kunde ha hoppats på. Mycket var i original och väldigt vackert.

Annars har jag kommit på att vi borde byta nationalsång. Nu tror de flesta att jag sällar mig till de andra som vill ha "Jag trivs bäst i öppna landskap" men där går ni bet. Jag anser att vi borde ha Mikael Wiehes underbara "Det här är ditt land". Jag vet att han inte gjort låten utan att W. Guthrie skrev den med titeln "This is your land".

Mr Sakkou a.k.a StylebyMatsmats junior sitter här nu och vi har ätit kycklingskebab. Livet är bra bra ibland.

Årshögtid

Då vankas det alltså fest. Men denna festen skiljer sig mot en vanlig campusfest. Kommer antagligen inte höra något "Kan Niclas, kan Niclas, kan Niclas svepa öl!?" och inte heller få se Hanneschh svepa en öl på noll och ingenting. Detta är en fest som kommer kantas av tal, artighetsfraser och kanske en öl hälld över Niklas Strömstedt?
Det är alltså årshögtid. Min vänner kommer gå i tåget propert klädda från topp till tå och jag kommer att vara ett tredje hjul åt Hanna på kåren. Jag har hört något om "free bar" och det kan man ju alltid utnjyttja till tusen. Ingvar var här förra året och fyllde sitt champagneglas fullt med hjälp av att ta många glas. Ooops gjorde en Gabbe, Ingvar Kamprad menar jag.
Jag hoppas denna tillställning ska bli mycket trevlig och jag ska försöka föra mig på ett väldigt bra sätt.

Drömde inatt att Winnerbäck spelade in en video med Filip och Fredrik. Detta kanske inte ses så konstigt. Det konstiga var att Filip och Lasse var så lika att jag inte kunde skilja på dem. När jag idag kollar bilder på dem är de inte alls så lika som man skulle kunna tro.
Filip HammarLars Winnerbäck

Kompis med en kändis

Sakkou är på bild på "sveriges största modebloggare för mäns" blogg. Detta är inte vem som helst utan faktiskt Style by Mats. Det är dock inte för hur Sakkou ser ut eller hur han klär sig han är med på bild. Men man kan tydligt se hur "DeMaktor" han ser ut på bilden. Jag gillar dock att han gör reklam för Sverige med sin blåa tröja som har en gul text som det står slugger på, han missar dock att ge reklam för Högsby utan istället står det att han kommer från Växjö. Skulle även ge två tummar upp för att han gör reklam för marabouchokladen med. Way to go you sir.
Hur eller hur är han dock med för att han lyckades med bedriften att bli vän nummer 1000 på Facebook med Style by Mats. Bra jobbat vännen. Detta är dina 15 minuter i rampljuset och jag ska försöka ta del av dem jag med genom att säga att jag är din kompis. Äntligen kan du säga "Fuck me I'm famous"!

För er som vill se bilden själva på mr Sakkou ger jag er tipset att gå in på länken jag länkar och scrollar ner tills ni ser mannen jag har beskrivit innan.
(http://www.1000apor.se/blogs/stylebymats)

Hasse

Ett väldigt roligt minne poppade upp i huvudet som jag ska delge för er. Satt och tänkte hur man kan lura lärare och hur man kan vara framme och fjäska osv. Men då kommer jag på hur en kille gjorde en väldigt rolig grej på gympan i 8an.
Vi skulle ha ett test där man skulle jogga runt runt i x antal minuter. Betygskalan var IG-G-VG-MVG. Då var man väldigt tränad och andra andningen fanns där så jag hade inga problem. Det roliga var hur Hans Karlsson, en mycket rolig och stor person som även pratar som en anka, gjorde. Hasse lunkade i gåtakt när man egentligen skulle jogga, visst att Hasse är väldigt stor men man såg verkligen hur det där inte kunde vara jobbigt. Läraren, Anna Boman, röt till så fort någon drog av på takten. Anna trodde att Hasse inte kunde jogga fortare. Hasse klarar Ggränsen och kör vidare mot VGgränsen. Väl där anser Hasse att det räcker med ett VG. Så när Anna skriker "Då har ni klarat VGgränsen" börjar Hasse helt enkelt jogga mot omklädningsrummet. Det är nu jag har bilden i huvudet när Anna ser detta och Hasse springer med ett leende på läpparna. Hur tänkte Anna i detta läge, det har jag undrat väldigt länge? Hasse var för övrigt handbollsmålvakt ett tag och var med under många äventyr där med, men det är en annan historia.


Kurerat

Nu börjar jag äntligen åretuppväckas från de döda och faktiskt bli lite pigg i huvudet. Det har tärt på mig men nu har jag övervunnit livet. Ska alldeles strax försöka sova. Visste ni för övrigt att Hanneschh inte behöver sova, han bara väntar. Men han har inte förstått detta riktigt så han funderar på att gå och uppsöka en sömnläkare.
Har kommit ifatt i serierna nu så jag är på seriejakt efter något som jag ligger efter i så jag kan pressa massa avsnitt när jag vill. Ska meddela när jag har hittat offret.

Annars fixade jag ett vg på förvaltningstentan. Otroligt förvånad och ganska nöjd. Hade nästan gett upp hoppet men nu får jag istället ge mig själv en klapp på axeln och säga: "Fan vad du kan Niclas"

Urk

Vill bara varna alla att det inte är trevligt att vakna upp bakfull och sätta igång och hälla i sig kontrastvätska. Inte bästa bakfylledrycken kan jag lova. Fick frågan hur det smakar och efter att ha tänkt igenom det så kan jag säga att det är lite mer trögflytande än vatten och har en smak av olika metaller såsom järn och rost med en konstgjord touch av lakrits.
Tack Palm för att du körde mig och tack Emma för att du var en bra blindtarm i bilen. Blev behandlad som en barnunge på sjukhuset och försökte gång på gång tala om att jag hade vanan inne och att de inte behövde förklara allt hela tiden men de höll inte med. De är ju experter i det dem gör och har förhoppningsvis studerat länge och väl för att ha kommit dit. Men jag höll ut och var förstående.

Gårdagskvällen var dock roligare. Champagne på Sivans händer ju inte varje dag här på campus. Tack Rebecca för att du bjöd oss. Folk är oftast inte så fulla på onsdagar har Hanneschh och jag kommit fram till. Men man måste bevisa motsatsen och det gjorde jag. Anoraks kan numera göra vad som helst tillsammans efter att vi kollade på delar av Fäbojäntan igår på förfesten. Det var dock en mer humoristisk stämning i luften vill jag bestämt påstå.

Borde läsa typ 900 sidor för att komma ifatt i den här kursen. Hanneschh behöver inte läsa böcker då böckerna har sån respekt för honom att de läser sig själva åt Hanneschh.


2 saker

1. Jag har tappat min andra andning. Detta är ett problem då detta försvårar det för mig att komma in i tredje och fjärde andningen. Saknar min andra andning.

2. Är det bara jag som kommer på mig själv att sjunga när jag är ute och går och lyssnar på musik? Det är väldigt pinsamt när jag kommer på mig och andra tittar på mig som om jag vore efterbliven. Gick skogsrundan nu i totalt mörker och sjunger på en gammal dänga när jag märker att jag precis mötte en kvinna. Stackars henne. Som om inte totalt mörker skulle räcka? Nej hon måste givetvis möta en kille som går som Tommy Söderberg/full sjöman som dessutom sjunger på John Lennons Imagine. Undrar vad hon föreställde sig...?

Firande x2

Ett av mina lag på xperteleven (www.xperteleven.com) har äntligen vunnit serien. Magnus som introducerade mig till spelet när jag började här och nu äntligen efter 6 tuffa säsonger kunde jag stå högst upp på prispallen. Men ikoner som Bernt-Åke Norell, William Wise, Dorin Stanciuc och en tränare vid namna Gamblo (folk kanske känner igen) har jag alltså tagit mig till mitt mål. Så nu sitter jag i biblioteket och firar segern med att ta en paus från pluggandet. Nu får Magnus jobba på för att ta tillbaka denna ärorika titel.

Min mor ringde idag och klagade på mitt sätt att använda det svenska språket i bloggen. Detta säger hon, som jag har fått lida för är min mor när jag har gått i skolan. Alla gamla lärare på högstadiet i Högsby, alltså de flesta, har haft hela min familj. Jag kom sist och fick lida för detta. Men mor jag lovar att bättra mig för din skull. Jag skulle ha formulerat mig annorlunda: Inbjudan till Sakkous födelsedagskalas.

Ikväll blir det kalas hos Rebecca för hon fyller år idag, hurra hurra. På detta blir det kanske en liten utgång. Ikväll vin imorgon kontrastvätska, det är verkligen kontraster det.

Livsprojekt

Vi tog siktet mot city och Emma körde bil in. Emma körde mycket bättre än man kan tro. Honär ju trots allt ganska flummig jämt även om det är charmen med henne. Tummen upp hur eller hur.
Väl där började vi leta present till Rebecca och det skulle inte visa sig vara en lätt uppgift. Affär efter affär blev besökt av kvartetten, som bestod av mig, Anna, Emma och Hanneschh, och man kunde riktigt se hur glada alla blev när vi steg in. Eftersom Rebecca läser bloggen kan jag inte säga vad vi köpte men hoppas hon blir glad imorgon. Jag passade på att köpa ett begagnat FFXII som kommer att spelas när tid finns.

Efter detta har Finlands stolthet (Sakkou) och Västkustens Franco (Hanneschh) hjälpt mig att storstäda på T1an. De hade nog inte lika roligt som jag men nu börjar det arta sig. Man kan riktigt se hur livsprojektet minskar för var dag som går. Har städat ur gamla pärmar och kassar. Hittade ett brev från "Kosovokrigarn", Sakkous födelsedagsinbjudning och mitt medicinska underlag som beskriver att jag har koncentrationssvårigheter (Nej jag har inte ADHD). Vi tog en paus i städandet och åkte in till city för pizzaätande på Jaxx (Sakkous favoritpizzeria alla kategorier) och upphämtande av min kostym!

Nu blir det öl och häng framför TVn hela kvällen. Livet är bra bra ibland.


Elvis på vin

Blev uppbjuden på chokladpudding hos Fia ikväll där även Sanna tillbringade kvällen. Tänkte att jag kunde ta med mig mitt nyinköpta Elvis Presleyvin. Det är tillverkat i Graceland och har en bild på Elvis som etikett. Vinet slank ner väldigt lätt och det smakade gott som bara den. Får nog köpa in det fler gånger.

Sitter nu i min ensamhet och funderar över morgondagen. Känslan av att jag har något jag måste göra har infunnit sig men jag kan inte sätta det berömda fingret på vad det är. Kommer antagligen komma på det imorgonkväll när det är försent. Detta händer även att jag använder min väggkalender flitigt. Jag kanske är en guldfisk trots allt?

Som om inte Sir Elton vore nog för Allkår så ryktas det nu även om The Boss himself Bruce Springsteen ska göra ett gästframträdande. Han älskar ju Sverige och ska under tidiga juni spela här. Han tänker kanske ta lite semester i Sverige innan detta och köra en spelning för alla studenter.Hur smakar detta?

Min säng

Sitter för tillfället i biblioteket och undrar varför jag valde den platsen jag valde. Det är ett susande ljud från en trumma som stör mig och x antal tjejer som tjattrar. Men här jag nu och lever med mitt val.

Jag kastade in handduken i halvtid på superbowlen. Såg the Boss dominera halvtiden och sen knatade jag upp till mig från Per för att somna in till superbowlen i min säng. Efter att ha sovit i Gabbes säng med två västkustare kändes min säng ovanligt underbar. Borta bra med hemma bäst (lurigt).

En helg i Paradiset

Efter att ha kommit igång med frukost på en OKQ8 så bar det av. Allbäck körde som en Gud och Hanneschh höll låda i framsätet. Fin musik strömmade ut från högtalarna och det tog inte lång tid innan vi kom till Högsby. Väl där åkte vi direkt till sporthallen för att supporta Högsby IK i deras kamp mot regerande svenska mästarna i futsal, Skövde. Det var ingen rolig historia och matchen var körd redan efter 3 minuters spel. Inget SMguld iår heller för Högsby. Men denna dag skulle inte kunna sänka de tre vännerna från Växjö, vårt uppdrag var bra mycket viktigare och skulle inte förstöras av dålig futsal. Jag kom inte på något speciellt att visa i Högsby utan vi fick nyckeln till casa del Gabbe och åkte dit och började bygga på en fylla som skulle hålla på till långt fram på småtimmarna. Hanneschh och Allbäck satt och väntade på att folket skulle anlända på traktorer och med stora prillor under läpparna. Detta hände inte men de verkade lika glada för det, om inte gladare?
Hanneschh som genom min blogg har blivit lite av en lokalkändis i Högsby. Meningar som "Vart är den där jävla Hanneschh?" och "Är Hanneschh här?" duggade flitigt under festen. Som till slut blev en sådan Högsbyfest som man är van vid, svårt att beskriva den i ord då jag aldrig minns så mycket från dem.
Boston var den ansvarsfulla fotbollspelaren som trillade hemåt runt klockan 4 på morgonen.
Gabbe lagade mat till oss mitt på natten och då powernappade Hanneschh i Gabbes säng.... trodde vi. Men när jag kom in för att hämta honom låg han i sängen med ett leende och victorytecken som skulle glädja vem som helst.
Jag, Allbäck och Hanneschh delade sedan säng vilket slutade med Allbäck i mitten då hierarki fortfarande lever i dagens samhälle. Hanneschh och Allbbäck bråkade om ett täcke som sedan visade sig vara två täcken. När vi vaknade var rutan precis som i bilen i filmen Titanic, resten får ni lista ut själva...

Vi överlevde resan och tyvärr kommer väl aldrig Högsby bli sig likt igen efter vårt besök. Tack Gabbe för allt och nej du var inte lika full som mig.

Nu ska det bli Super Bowl. Får se hur länge jag orkar men jag ska kämpa tappert.

RSS 2.0