Paradiset here we come

Nu bär det alldeles strax iväg. Från Rainaway Town till Paradiset. Det kommer bli tomt på campus, vi vet, men ni måste försöka överleva här. Ta ett djupt andetag och håll det inne så är vi tillbaka snabbare än ni hinner säga pappiraultuttiruttfruttcouscoussnylt perfekt.

Har inget uppseendeväckade att dela med mig idag förutom ett erkännande. Kom på att jag hade haft samma kalsonger två dagar i rad igår på något konstigt vänster. Ska man skämmas eller vad ska man göra åt en sådan sak?

Lakers torskade igår i derbyt. Men det man kommer ihåg är alla töntar som var där för att mucka och slåss. Hanneschh försökte med sin specialare som inte ville lyckas igår: Psyka sönder dem med blicken. Men denna taktik går bara hem om personerna i fråga inser att man måste titta tillbaka.

Rock on

Pass på

Rebecca har åkt iväg till vår kära hufvudstad idag och väldigt snäll som hon är fick vi låna bilen av henne. Med denna bil kommer jag, Hanneschh och Allbäck att inta paradiset Högsby imorgon. Väl där kommer vi bo i casa del Gabbe och avnjuta Högsby från sin bästa sida hoppas jag. Fick frågan av Hanneschh vad jag är stolt över i Högsby. Fick tänka länge och tänker än. Men vi har laddat upp med rusdryck och jag är laddad.

Vi var inne i city idag så Hanneschh kunde klippa sig. Frisören klippte av någon millimeter, men vad gör väl det när det inte är frisyren som gör Hanneschh snygg utan alla andra. När vi var där passade jag på att skaffa ett pass. Polisen var en väldigt snäll gubbe som skojade friskt med mig och jag var inte sen att haka på. Hade planer på att säga när allt var klart "Nu blir min tvillingbror glad" men gjorde inte det då gubben hade fått min respekt plus att jag inte kände mig så badboy idag.

Lakers ikväll. We'll be there.

Palo da pimp a.k.a datornörden har bestämt sig för att sänka Spotify då de snodde vår idé. Han har börjat med denna sänkning genom att hitta ett nytt program som kommer vara bättre än Spotify någonsin kommer bli. Det är fortfarande på betatest men han hjälpte mig att fixa det. Stay tuned.T1 gangstas med nya fina almenackor.


Vuxenoäng

Idag efter att ha vaknat upp lite bakis bar det av till universitetet där jag lyssnade på saker jag redan kunde. Valsystem hit och folkomröstningar dit. Jag härdade ut trots diverse motgångar. Fick reda på fler som hade fått samma problem med ett upprättat betyg de inte visste om, detta gjorde att jag inte kände mig ensam längre.

Det bar senare in till stan eller city som känns mer rätt för mig att kalla det. Stan är ju Oskarshamn. Väl där blev det kostymjakt för min del. Eftersom jag ska ska bidra med att vara gäst på Växjö universitets högtid så måste jag hitta passande kläder. Inget är dock gott nog för mig. Det slutade till slut med en kostym vilken nästan gjorde mig förälskad i mig själv när jag tittade in i spegeln. Snäll man som syr upp armarna åt mig med. Detta måste jag säga är vuxenpoäng när man köper en kostym. Min mor borde vara stolt över mig, får ringa och kolla imorgon.
Sen var det Hanneschh tid inne i stan. Han skulle egentligen klippa sig men detta verkade vara ett större bekymmer än att välja låda i bingolotto. Hanneschh blev sur för att vi vägrade sitta och vara moraliskt stöd under hans klippning varpå han tyckte att vi var de sämsta kompisarna som fanns just då. Det blev ingen klippning utan istället en tid tills imon.
Albäck och jag fick vara med om den värsta "trappan" någonsin idag. En "trappa" är när Hannesch och Palo börjar prata om saker som sedan spårar ur mer och mer. Till slut blev dte för mycket för mig så jag fick gå bort. För att rädda mina läsare från att få mardrömmar resten av livet så förtäljer jag inte om innehållet i denna "trappan".

Sedan blev det promenad och fik på Tufvan med Sääna (Engelska talspråk för Sanna). Detta var mycket trevligt och jag fick lära mig hur man ska rangordna 15 saker om man måste hoppa i en livbåt då den stora båten sjunker i Stilla havet. Visste ni då att det viktigaste enligt "facit" skall vara en rakspegel som kommer före saker som reservmat, 25 l vattendunk, chokladask, hajharpun, sprit mfl saker. Detta så man kan göra solkatter mot förbiåkande skepp. Jag tror jag hade tagit spriten och njutit av tiden medans jag hade väntat på att driva iland på någon söderhavsö.

Campingsemester!?

Oväntad utgång

Nu sitter man här som en vuxen man med ett finskt hembiträde vid spisen. Det vankas nattamat i form av snabbmakaroner och fiskpinnar. Det blev en utgång mot alla odds då de flesta var emot det och vi inte trodde det tidigare under kvällen. Vi såg på fotboll hos Jimmy Dean där det fanns en privat hejarklack till Tony Hibbert (Just nu försökte Sakkou vända fiskpinnar genom att skaka stekpannan, det var en katastrof då alla fiskpinnar gick sönder...) som är en Evertonlirare på högerbacken.

Efter lite kinaschack (Jag vann) så begav vi oss ut i Sivansvimlet. Eftersom vi inte var så fulla på Katarinavodkan så var vi ganska nyktra till en början och störde oss på allt och alla. Det är märkligt hur man ser saker ur ett annat perspektiv nykter. Sakkou och jag var coola och dissade allt och alla till en viss gräns. Vi hade planer på den nya raggningsrepliken vi blev introducerade av på kvällen men med risk att hamna på sjukhus kom vi överens att inte använda den. "Tjena tjejen, du är faan hur vacker som helst. Du kommer lätt få ligga ikväll!" Varpå tjejen skulle svara "Jaha, och hur vet du det?" Då kommer det bästa svaret: "För att jag är starkare än dig!" Vi blev bra mycket fullare under kvällen så jag är glad att inget dumt skedde med den repliken inblandad.

Nu ska vi äta mat och glömma alla dumheter för att båda ska upp i tid imorgon.

Xoxo Gossip Växjö....

Godisorgie

Idag har det varit novischmässa här på universitetet. Vilket går ut på att föreningar bokar bord och visar upp sig för studenter att de finns och vad dem kan erbjuda. Alla bjuder på godis eller kondomer känns det som. Eftersom jag inte längre köper godis själv blir detta ett utmärkt tillfälle för mig att ha en godisorgie. Glider fram lite snyggt till ett bord och ser intresserad ut och ställer några uppenbara frågor, varpå de som står där blir så glada att de kan svara på att de ger mig godis. BOOM godis till mig. Jag hjälpte studentkåren vid deras bord ett tag och där fick folk skriva på en lapp om de var beredda att vara medlemmar i studentkåren även om det inte var obligatoriskt. Ska bli intressant att se det sammanställda resultatet.

Förövrigt är jag lite smått irriterad över att en lärare tydligen rättade upp mitt betyg till VG utan att säga till mig. Dagens I-landsproblem kan tyckas men om jag vetat om att jag kunde få VG i terminsbetyg innan förvaltningskursen hade jag lagt ner bra mycket mer energi. Nu klagar jag inte då min målsättning sällan är att få VG men kändes snöpligt.

Biblioteket känns kallt såhär års. Spontanutgång ikväll? Sakkou ska sova på soffan.

Stenmarck

Jag har gjort en Stenmarck (Varför stavar han med 'ck'?) och det är inte att jag burits ut på bår utan det innan. Det känns ganska bra att bli av med håret av egen vilja, plus att nu för tiden slipper jag bli av med ögonbryn och diverse annat hår.
Palo ser ut som en nazi medans jag är mer försiktig och aktar mig för denna stämpel.

Ikväll har jag varit på kårstyrelsemötet och gjort nytta. Det är så mycket saker i görningen där att jag inte ens tänker gå in på det. Kalla det axiom om ni så vill. Men jag trivs med detta arbete vid sidan av skolan.
Efter mötet tog jag en promenad med den eminente Hanneschh och vi pratade ut om allt mellan himmel och jordfräs. För övrigt var idag första gången under den nya kursen som Hanneschh sade att han skulle hoppa av. Han nämnde något om att hoppa på barn & fritid i all hast. Får hoppas detta ej är någon konstig plan från den härlige Hanneschh.

Nu har jag precis varit vuxen och betalat räkningar. Allt från hyra till folksamförsäkring. Förresten på tal om Folksam. Jag tycker jag betalar in hur många konstiga försäkringar som helst till det varje månad. Tror ni de blåser mig? Känner mig som en amerikan när det gäller dessa försäkringar.
Hur eller hur betalar jag och ser glad ut och känner mig trygg om jag skulle få inbrott eller påkörd för försäkringen är betald.
Så här kan jag se ut i hår för längesen. Piell stöttar bredvid mig, antagligen med naken underdel och jävlas.

Men nu är jag alltså Stenmarck. Noterbart är att Hanneschh smyger sig in på bilden och bidrar med att ge ett fint smile som ingen kan motstå!Gjorde mest det här för att det var kul att ladda upp kort och visa upp mig med hår. Plus att jag fick visa upp Piell som numera bor i Lund.


Robert Dahl

Det blev ingen fight vid uppskrivningen till de valbara kurserna idag. Istället blev jag grundlurad av Fia. Mötte henne på vägen dit och hon sa att det var totalt kaos där och att det bara fanns platser kvar på en kurs. Boomer tänkte jag och vandrade vidare. Väl där såg jag till min förtjusning att det fanns platser kvar överallt, good joke Fia.
Så nu valde jag den valbara kursen om EU, det är ju trots allt mitt "specialämne". Rykten säger att man ska göra det man är bäst på för att producera maximalt.

Sen satt jag i biblioteket hela dagen med Josse och har läst Robert Dahls bok Demokratin och dess antagonister vilket är en intressant bok men ack så segt det går. Word of the day är axiom som jag ska börja använda nu. Det står för att en grundsats som kan accepteras utan bevis, hur bra är inte det?

Jag är en riddare i vit rustning!


Klockan är 8 här är Berget

Ska välja en valbar kurs idag. Detta görs genom att skriva upp sig på en lapp i skolan. Det kommer vara slagsmål vid lappen för det finns inte platser till alla på alla kurser. Jag måste vara där och se när folk slåss och mysa lite. Men ack att folk skulle dit redan klockan 8, lappen kanske kommer upp klockan 16. Galet, men nu är jag uppe iaf.

Hemma i Högsby finns det en lärare som är över 2 meter lång, Staffan Hedin är hans namn. När jag var liten och hälsade på min bror i skolan så kom denna långa mannen fram till mig och lyfte helt sonika upp mig med raka armar. Detta gav mig antagligen men för livet. Ibland när jag var liten vågade jag inte gå och lägga mig i min säng på övervåningen för att jag var rädd att Staffan Hedin skulle knacka på mitt fönster. Tror detta väckte glädje åt resten av min familj även att de stöttade mig.
Jag hade inte samma problem igår när jag skulle sova men det var min sista tanke innan jag försvann in i drömmarnas land och jag somnade med ett leende på läpparna.

Måndag och eftermiddag

Tommy på BK har fixat iordning på gymmet. Inte illa av honom, han såg så stolt ut gubben. Men man är inte förvånad för det är ju trots allt Tommy, Tommy på BK.

Varit i biblioteket och fördjupat mina kunskaper inom anarkismen. Joelbitar skulle nog vara stolt över mig!

Här får ni något att göra en dag som denna. Tänk på likheterna...


Kurrande mage

Klockan ringde och jag låg kvar i sängen så länge jag kunde. Yr som ett troll pallrade jag mig upp och in i duschen för att sedan springa till föreläsning. Väl där kommer jag på att jag inte åt någon middag igår och inte ätit någon frukost. Detta var startskottet på en hemsk föreläsning där kurrandet bara fortsatte och fortsatte. Fia som satt brevid mig började fnissa och jag förstår henne. Trodde ett tag att föreläsaren skulle stanna upp och titta undrande på mig.
Som tur var så köpte Anna mig en macka i pausen, antagligen i ett syfte som skulle beskrivas som antimobbning, som jag slukade utan att tugga kändes det som då den skar i min magsäck.
Måndags morgon och föreläsning klockan 8, värre än vanligt.

Kunde igår snacka ikapp mig lite med Mli a.k.a Mel som just nu är i Kalifornien och "studerar". Hade inte varit tråkigt att hälsa på henne. "Om pengarna tar slut kan man ju bara gå till banken och ta ut nya" citerat Pär a.k.a Palo.
Såhär var början på festerna förra året med Magnus och Mli med. Detta brukar kallas för början till en torsdagsfylla. Kommer vid något senare tillfälle berätta mer ingående om vad en torsdagsfylla innebär.


Mina likheter med Jesus

Idag höll jag det nya tillskottet i familjen. Jag skulle vilja jämföra detta med hur det var när Jesus välsignade folk. Känslan att veta att efter tryggheten hon kände från mig skulle smittas av på henne är skön. Jag gav även bort mitt gamla Nintendo 64 till Jakob och efter att ha fått igång det förundrades jag över hur dålig grafiken är. Det är inte alls vad jag kommer ihåg men likväl är det nostalgi över det.

Idag tittade jag till Nisse Lull Cup. En inomhusfotbollscup som är uppkallad efter min farfar som hette Nils men kallades Nisse Lull (Detta pga att han tyckte det var roligt att åka tåg men kunde inte säga ordet roligt utan det blev "lulligt"). Hur eller hur ser cupen ut att må bra än och det är roligt att se. Jag fick tyvärr aldrig vinna denna cup utan en andraplats är det närmaste jag kom. Detta efter att vi hade varit i ledningen i finalen med 1-0 när det var 1 minut kvar. Minns att jag satte en frispark en bit i på planhalvan stenhårt i krysset samma turnering och gjorde en Cantonamålgest på den.

Sakkou var full igår och ringde mig klockan 5 på morgonen. Det är roligt för ungdommar att vara fulla en lördag...

Gårdagens bravader

Rockabilly var temat för kvällen igår. Hanneschh gjorde sig fin med hjälp av Anna och delvis mig. Han såg ut som en blandning mellan Filip Hammar och Brandon Flowers i sin manliga mustasch!
Vi började tidigt med ölen och sen var dimman inom räckhåll. Anna som skulle upp och jobba dagen efter fick det antagligen jobbigt idag. Det var alltså sittning på programmet som hölls av VIA (En programförening). Hanneschh och jag var så glada att vi inte hade något ansvar för en gångs skull utan kunde bara njuta och köra på.
Sittningen var helt ok och jag tror att alla var nöjda och glada. Efter sittningen gick jag och Hanneschh hem till Hanneschh residens för att hämta öl och dricka konjak. Efter detta gick det utför i en rasande takt och minnet blir alltmer dunkelt.
Milstolpar under kvällen:
* Hanneschh och jag fick se vår dans från förra sittningen och kom överens om att dansen var mycket bra.
* Hanneschh som lånade min hatt till en tjej för att ragga på henne (tror jag iaf). Jag fick hur eller hur tillbaka hatten
* Josse a.k.a Bosse som hade en kille hängandes efter henne hela kvällen
* Jag överaskade en tjej med att jag faktiskt kunde dansa bugg. Tack mor för dessa kunskaper
* Jag svarade fel inför hela sittningen på en fråga och höll på att sänka team Corre.

Jag är trött och bakfull idag så bjuder inte på mycket mer. Har glömt eller kommer inte ihåg alla roliga saker så stannar där.

Jag var hos min syster och hälsade på det nya tillskottet. Eftersom jag är kille och män luktar bakfylla dagen efter så tänkte jag att jag inte skulle hålla knytet idag så att vårt första möte skulle innebära att jag genom mina alkoholångor skulle hon få sin första fylla redan vid 4 dagars ålder av sin morbror.

Orkade inte ens lägga upp kort.
Jag är fail idag...

En kväll med Hanneschh

Min dag börjar lida mot sitt slut. Jag har varit på VESPAmöten och har blivit utsedd till tillförordnad informationsutskottsordförande. Stadgar är ganska roligt att tolka ibland måste jag erkänna. Hanna på kåren har kanske inte fel trots allt. Efter detta tog jag med mig Hanneschh hem för lite socialisering och häng under kvällen. Vi kokade pölse och åt samtidigt som vi kollade på handbollsmatchen. Hanneschh konstaterade tidigt att Kroatiens spelare bara var låtsatsitalienare och jag var beredd att hålla med en bit in i matchen när vissa kroater såg ut att dö i situationer. Hanneschh erkände att han inte var så insatt i konsten handboll. Jag var beredd att hålla med när jag såg honom leka med min tygboll där han gång på gång var nära att spilla ut vattenglas och riva min lägenhet.
Efter matchen förde vi bara vettiga diskussioner jag och Hanneschh. Rebecca kom förbi och lämnade en present som jag ska ta med mig hem till den nyfödda, snäll tjej Rebecca.
Nu ska jag varva ner med lite serier innan jag ska upp för att åka in till stan och äta en sofistikerad frukost med Hanneschh. Planen är att vi ska köpa varsin DN och sen ha pipa i munnen och nicka och humma lite åt varandra emellanåt. Sen bär det av till systemet och inhandlande av fiskare (Här vet många hur min och Hanneschh kväll kommer sluta imorgon) och 1 eller 7 öl. Rockabillytema it is.

Konversation mellan mig och Hanneschh under handbollsmatchen:
- Nic. Vet du vem som har fulast frisyr av tränarna i Sverige?
- Staffan Olsson.
- Nej. Ola Lindgren?
- Men Staffan Olsson har ju sjukt fult hår och det borde vara han.
- Nej, Ola Lindgrens frisyr borde vara OLAglig.

Varpå Hanneschh börjar gapskratta och sin komik och gör en hög high five med sig själv.Såhär glad var han ikväll med ett tag. Iaf de tagen då han inte hade tappat tron på mänskligheten eller iaf hade glömt att han hade det.

* Till den som kommenterade att min systerbror var min bror. Jag tycker du har helt rätt i frågan och jag säger inte emot dig. Kanske ett uttryck som man borde använda mer om man är sur på sin bror?


Morbror återigen

Man kanske börjar bli lite van med att bli morbror men det är alltid samma sköna känsla. En stolthet, ett barn att skämma bort och ytterligare ett skäl att komma närmare familjen. Fantastiskt mirakel hur barn skapas, men det är ju jävligt roligt med för annars hade vi snart dött ut. Min systerbror ville att ungen skulle heta Lucifer om det blev en kille, han har redan på tidiga dagar förstått meningen av humor hoppas jag. Det blev dock en flicka och alltså en chans till att få någon i släkten att bli en känd idrottare! Jag är iaf glad nu och det är också ett skäl till att få syskonbarn.

Snart iväg för föreningsmöte med VESPA. Hoppas det går smärtfritt.
Kan bli en riktig argbigga det där.

Mycket i huvudet

Syster på BB och jag kan inte annat vara än orolig. Man ser alltför lite att det går bra med födelser utan allt som uppmärksammas är när det går dåligt (sorgliga sjukhusserier iaf). Jag har mina tankar hos min syster ikväll. Låter nästan lite blödigt men ack så är det.

Det andra jag vill ta upp är huruvida man ska stå för sina åsikter vilket jag har fått kritik emot mig efter dagens kårfullmäktige, vilket jag sitter i för VESPA (Europaprogrammets programs förening). VESPA är ett politiskt obundet val som anser sig studentpolitik ska just handla om studentpolitik. Idag uppkom en motion som jag valde att inte ställa mig på någon sida av när den beredes i kårstyrelsen och valde helt sonika att avstå min röst där. Dels hann jag tänka över frågan en vecka samt blev jag irriterad på vissa uttalanden på FUM (kårfullmäktige) och valde att ställa mig på en sida. Undrar iofs om någon av er som läser min blogg bryr er om det här men jag kände att jag ville berätta det på något sätt. Kanske mest för att jag inte orkar vara social ikväll och berätta för någon annan.

Internet is for porn.

WoW

World of Warcraft, ett datorspel men även så mycket mer. Ett tag i mitt liv hängav jag totalt till spelet. Tillsammans med en grupp människor så åstadkom vi, i vår mening stordåd. Vi dödade drakar och mäktiga magiker ihop. Jag är glad att jag har gjort detta och fått mycket erfarenhet av det, även vänner för livet. Folk har svårt att förstå det här vilket jag verkligen kan förstå. Vet inte riktigt hur jag ska förklara det...
Jag var igår inne igen och spelade det här spelet, fick ett mail om att företaget som driver spelet gav mig 10 dagars gratis speltid. Det var en otrolig känsla att komma tillbaka in även att det idag inte finns en chans att jag kan fastna som jag en gång gjorde. Men jag har trots allt över 300 dygn spelade på detta spelet vilket nästan är ett helt år, galet.
Men jag antar att vi alla går igenom faser i livet och detta var en fas vilket jag hade otroligt roligt i.
Tack Loot Hunters inc.


Ledig dag

Helt fri från allt vad ansvar betyder idag. Jag var uppe sent och jag vaknade sent. Jag har gymmat, ingen Tommy där tyvärr, och ska nu ta mig en långpromenad. Vad kvällen har att erbjuda i sitt sköte blir en överraskning som jag ser fram emot. Fler sådana här dagar är välkomna.

Min syster har börjat få värkar så nu blir det förhoppningsvis en ny Bergeskans i släkten om några dagar. Högsby/Sverige/Världen blir bara rikare och rikare när det ploppar ut Bergeskansare! Det kommer bli mycket trevligt och jag är glad för allas skull!

Roligt scenario på BK idag. Hanneschh som skulle göra knäböj med en stång började tappa byxorna och Allbäck fick rycka in. Jag tror iofs Hanneschh fakeade hela händelsen bara för att han ville utnyttja Allbäck som slav men den sanningen får vi aldrig reda på.

Fler och fler rykten om att Sir Elton faktiskt kommer börjar blossa upp. Det vore ju helt otroligt om han faktiskt kom! Way to go you!TV

Efter att ha kommit hem från föreläsningen klockan 18, som förövrigt var väldigt bra men dock mycket repetition, så har jag tillbringat min tid framför TVn. Detta kanske nu många tycker är vanligt men i ärligheternas namn så är detta ganska ovanligt för mig. Sporten brukar det ses på samt serier. Men ikväll så såg jag dels handbollsmatchen mellan Sverige och Spanien och sitter nu och tittar på Idrottsgalan.

Handbollen var roligt att se, det är trots allt en mycket bra sport att se på TVn. Jag har många handbollshistorier att dela med mig av från min aktiva karriär som handbollspelare men det får bli en annan dag. Istället måste jag väl nämna att jag är imponerad över det nya landslaget som har smugit fram. Ska bli intressant att följa dem.

Hanneschh har hållit sig mycket lugn nu i några dagar. Men idag när vi talade om demokrati och hur det har vuxit fram som ett av det finaste man kan vara så tänkte jag på Hanneschh. Demokrati har blivit för utnyttjat och jag skulle viljla inrätta Hanneschhkrati. Antingen det eller att vi skulle leva efter en förvaltningsmodell som skulle innebära att allt handlar om slumpen. Tänk vad härligt om man skulle få ett brev där det stod: "Du har blivit beviljad socialbidrag samt bostadsbidrag" utan att man ens sökt bidraget!

Fuck it, nu kör vi!

Nya tag

Ingen vila ingen ro, livet för en student är hektiskt mina damer och herrar. Man skulle kunna tro att när man är klar med en tenta och kurs att lite ledighet faller på sin plats men så är icke fallet. Nya kursen börjar idag och heter demokratins utmaningar, namnet låter fint och vi ska ha en lärare som skall vara bra vad jag har hört. Det ständiga ekot säger; den här kursen ska jag vara duktig och börja läsa i tid!

Igår var jag uppe hos Fia och kikade klart på Ebba&Didrik. Jag kommer inte ihåg att det slutade så olyckligt som det faktiskt gjorde. Det är ju trots allt en ungdomsserie. I början av serien är allt underbart bra, alla skrattar och ler. Sen går verkligen allt åt helvete för alla i familjen och det är total misär. Sen slutar allt med att det finss tendenser till att hitta tillbaka till något som skulle kunna kallas för lycka.

Dagens grej måste ändå vara Mr Sakkou som nu kan titulera sig färdig med statskunskap.
Vilka problem tror ni han kan lösa? Hört något om en konflikt vid någon remsa, den borde kanske vara en bra start?

Are you prepared?


Söndag...

Efter mitt inlägg inatt mindre nykter så får jag stå mitt kast idag. Mår inte så vidare värst dåligt och värdigheten finns kvar i kroppen men söndagen kunde ju ha varit annorlunda. Hade sett fram emot en söndag som inte skulle bjuda på mer än en soffa och en pizza från Palermo. Istället vaknade jag upp i min lägenhet som såg ut som tredje världskriget samt luktade som en kloak och fick en släng av städsug. Eftersom det suget är så ovanligt för mig måste jag alltid ta tillvara på det när det väl dyker upp, hemskt men sant. Dagen har erbjudit diskning, inplock i garderob, tvättning i 4 timmar, dammsugning och pizzaätande.
Nere hos Palo da Pimps residens har det städats med, mer Sofia som har städat och Per tittat på men likväl städ. Jag har nu förstått varför man ska ha flickvän, det är ju alltid roligare att städa två (snygg räddning).
Men jag måste hålla med om att det känns underbart när allt är klart. Man mår bättre på något sätt!


Igår var det reunion med Sivans. Det var mycket trevligt och efter en månads frånvaro kändes det skönt att vara tillbaka i rampljuset. Med bländande dansmoves och vacker stämma intog jag platsen. Hanneschh och Allbäck var fulla och drack drinkar mest hela kvällen så jag såg dem ej så mycket. Gotland var ganska nykter och berättade viktiga saker som jag glömt idag. Rebecca och Anna var som siamesiska tvillingar. Emma och Palm gick hem tidigt.

Jag är riktigt nöjd över vad som hände i kön. Jag började sjunga lite Kalmar FFlåtar och höja stämningen. Då petar en tjej mig på axeln och jag vänder mig hastigt om och trodde jag skulle få någon dryg kommentar att jag skulle hålla käften, men icke. Tjejen säger helt sonika att jag borde sjunga om världens bästa lag Halmstad bollklubb. Jag grips inte av panik utan snabbt slänger jag ur mig "Jag vet vart du kommer ifrån!". Hon spärrar upp ögonen och får en illmarigt blick och säger "Säg då". Nu börjar paniken tyvärr komma då jag märker att många märker vad som håller på att hända, jag håller på att förlora min värdighet och bli förödmjukad precis som den gången jag slog vad med min tyskalärare att jag kunde hitta ord som inte han visste vad det hette på tyska. Hur ska jag klara mig ur det här? Djupt andetag intas och jag börjar tänka på hennes dialekt. Plötsligt vräker jag ur mig "Smålandsstenar, du är från Smålandsstenar!" var på tjejen blir likblek och får uppspärrade ögon och stammar fram "Ja det är jag, hur visste du det?". Istället för att vara ärlig och erkänna att det var en chansning ger jag henne ett leende och vänder mig om nöjd och belåten och fortsätter att sjunga.

Hanneschh gör inte armhävningar genom att pressa upp sig, han pressar ner jorden istället.


Nöjd

Sitter hemma nu och klockan tickar framåt fortare än vad man kan tycka är rimligt. Men det är bara att acceptera. Jag hamnade iaf inte i något dike vilket måste kunna ses som en positiv sak ikväll.
Många säger mycket saker dem inte menar och man måste tyvärr vara ärlig, precis som Ebba tycker och tänker.

Jag är lagom berusad och njuter nu av Snow Patrols Run medans jag övervakar mitt egna tillstånd.

Pär var inte med idag vilket var tråkigt därför hedrar jag honom genom ett kort där han ser ut som en neandertalare som inte vet vad en rakhyvel är. Annars gillar jag kortet bestämt.Jag har haft en trevlig kväll med många snack med folk som jag inte normalt har "snack" med. Det kändes bra. Ännu bättre är dock känslan av att vara "fri" i två dagar och inte behöva bry sig.

Borkasången är uppfriskande!

Dimman hägrar

Tentan avklarad och det skall förhoppningsvis ha gått vägen den här gången också. Inget kollektiv självmord idag, vi får skjuta upp det till någon annan gång. Blev klar oroväckande snabbt dock, hade införskaffat en ny penna så kan ha varit det.

Var uppe hos Fia på en föröl och såg på Ebba&Didrik med Fia och Sanna. Vilka minnen som väcktes till liv. Helge gör rollen som Kaj underbart bra och Yrla var precis likadan som jag kom ihåg henne. Alltså underbar. Jag var lite rädd innan att mina minnen skulle krossas av att hon inte var som jag mindes henne men det slapp jag vara med om.

Kvällen till ära kommer avnjutas av en öl eller tretton. Kommer aldrig sluta väl och lika bra är väl det för jag ska ändå bara tvätta imorgon och sen inte lyfta ett finger på hela dagen. Ska upp på middag hos Allbäck snart och sen dricka öl. Visste ni att Hanneschh är en baddare på att svepa öl? Om inte så vet ni nu. Han är regerande campusmästare innehar därav ölsveparbältet! Om någon utmanar honom måste han ställa upp i en titelmatch om det dock.

Ni kan antagligen hitta mig i diket inatt. Om jag inte ligger där så är jag borta.

Halvvägs

Jag börjar känna mig som en rutinerad räv här på campus. Inte för att skryta men man kan ju tugget här nu. Därför sitter jag här ikväll, sista kvällen på min tredje termin alltså halvvägs i min utbildning just i detta nu och tänker tillbaka.
Om vi vrider tillbaka klockan ca 1,5 år när jag kom till campus här i Växjö och påbörjade min utbildning i form av en nollning. Jag kom i den bästa nollningsgruppen och hade de bästa faddrarna samt blev kompis med den enda fakenollan. Kan det bli bättre?
Palm, jag och Emma briljerade och dom två fattade tycke för varandra tidigt och det håller ju i sig än, peppa peppa.
Jag är hur eller hur väldigt nöjd med hur min tid här på campus började och kommer dra en längre version med vad som hände under nollningsveckan en annan gång.

Snubblade över detta kortet när jag tänkte tillbaka idag.
Gustav a.k.a Kocken a.k.a fakenollan, me myself moi a.k.a för många bra smeknamn och Emma a.k.a Len

Dagens Hanneschh: "Imorgon efter tentan följer ni med mig till biblioteket. Vi tar oss upp på taket och väl där går jag först mot kanten och säger 'EUPtvåor följ mig' sen tar vi kollektivt självmord."


Händighet

Jag har en dröm. Min dröm har jag haft länge och den kommer ofta upp i huvudet men jag kan inte nå den. Ungefär som när man sträcker sig efter TVdosan fast man når den inte så man får resa sig upp och hämta den. Precis så är det, förutom att jag inte kan resa mig upp och hämta den utan fortsätter att ligga och sprattla förgäves. Det jag talar om är att jag har en dröm att vara händig. Att jag en gång i framtiden ska kunna komma hem från jobbet till frugan och barnen, umgås och äta med dem för att sedan kunna säga till min fru: "Nähe, nu går jag ut och fortsätter att bygga på garaget." Att jag faktiskt ska kunna utföra ett arbete på egen hand och inte behöva anlita någon eller be någon om hjälp. Om jag skulle be någon om hjälp skulle det vara för den sociala biten och inte för jag inte skulle klara av det själv.
Detta skulle gå emot den gode Hanneschh principer då han anser att jag skulle ta någons jobb om jag skulle bygga mitt eget garage och på så sätt rubba hela systemet och göra arbetare arbetslösa. Men jag vill kunna känna att jag faktiskt har skapat det med mina bara händer och endast med hjälp av verktyg.
Men min dröm är en dröm och drömmar slår oftast inte in. Men jag lever på hoppet och ska jobba på att bli mer händig. Det bästa skulle dock vara att bara vakna upp en dag och vara händig.

Det är förvånandsvärt tyst på biblioteket idag. Vet inte vad det är med folk.

Sir Elton John till Allkår ryktas det om. Vilken skräll.


Dan före dan

Av titeln skulle man kunna tro att min far stod före an helt annan okänd Dan. Men så är icke fallet jag talar om utan jag menar att detta är dagen före tentan. Jag tog en liten sovmorgon då jag igår ändå knappt pluggade något utan var ett störningsobjekt som var överallt i biblioteket och pratade, alternativt var jag FÖR bra på att plugga. Men vi får se hur det går, på något sätt brukar det alltid gå vägen. Citerar Hannesch: "Vi jobbar inte med U:n Niclas."

Jag återkommer här senare idag. Havregrynsgröten väntar på mig, har hört något om att det är gott att ha i honung i gröt. Jag tvekar men måste givetvis testa på detta.

Min mor födde mig utan att ge mig kunskapen att vifta på näsborrarna. Är det verkligen ok?

Finlandstid

Ny dag nya förutsättningar. Det enda jag ser fram emot idag är att Sakkou ska komma och plugga här i Växjö. Sakkou och jag bodde förr ihop i Växjö tills han flyttade hem till Sams Town igen. Det var lite vemodigt men jag har överlevt det med som tur är. Sakkou som har skrivit klart sin C-uppsats och ska snart bli diplomat så vi kan stanna utanför vilken affär vi vill och gå in. Han har även lovat mig att vara min livlina. Blir lunch med bröderna Vitikainen idag.

Växjö Lakers fick stryk på straffar igår, var väldigt orättvist. Markusson är lite av en idol som åker runt och tacklar allt och alla, han är även en gammal IK Puckenlirare.

Välkommen Sakkou
Ska skaffa boxer så jag kan se på fotboll mer. Hanneschh är överlycklig och pratar redan om alla hockeykvällar vi ska ha. Jag är skeptisk men vi får väl se.

"Om man går fort och ler mycket så ser ingen att man är ful."

Gångstil

Jag har ofta fått kommentarer angående hur jag går. "Man kan ju se på flera hundra meter att det är du som kommer Niclas", "Fan du går ju så stöddigt." eller "Du vickar med hela överkroppen Beatles (läs Niclas) såhär (Stefan 'gaylordfucker' Hultqvist visar)"
Detta är inget jag har reflekterat över så mycket. Jag brukar förhålla mig till Johnny Dramateorin, vilken är att man ska stå ut från mängden. Men även denna måste ha en gräns?
Varför jag reflekterar nu är för att när jag tittade ut över den gråstrista universitetsplatsen (andra bullar till senvåren) så ser jag en man som verkar ta sig fram med sin överkropp och inte sina ben. Ungefär som en orm är den närmaste beskrivningen jag kan komma på. Min första tanke blev: "Går jag så?". Om jag gör det ber jag alla mina vänner om ursäkt och ska försöka vänja mig av vid min gångstil och lära mig gå korrekt. Får ta reda på detta.

Jag kan dock inte låta bli att nämna att jag kommer ihåg en gång när jag faktiskt fick mycket beröm för min gångstil. Det var i högstadiet och Jenny Olsson, numera Almqvist, sa att både hon och Mia tyckte det var sjukt sexigt med min gångstil. Jag var trots allt tillsammans med Jenny väldigt länge så jag tror och hoppas att hon verkligen menade det hon sade och inte var sarkastisk.

Hanneschh är bitter på mig idag för jag tycker mer om fotboll än hockey.
Men jag tycker även om hockey för vi ska till Lakerdoom idag och se på Växjö Lakers som ska krossa Percys pågar!

Martin Timell till granne

Slut som artist ikväll efter en heldag i skolan och biblioteket. Dagen har varit givande och jag vet nu mycket mer om förvaltning än när denna dagen började. Kanske till och med kunskap som jag verkligen kommer ha nytta av i livet, vem vet? För er som läser bloggen och faktiskt vill lära er något kommer dagens kunskapstips här: "Förvaltningen är den organisation som har till huvuduppgift att bereda och implementera beslut som politikerna tar." Fortfarande intresserad?

Min granne som började borra igår runt midnatt hade fått sig en pik idag på ytterdörren ut från huset. En lapp med en arg text som det stod att någon hoppades att det var en engångsföreteelse och att människan skulle tänka på att det bor fler folk i huset osv. Precis just nu började någon använda en hammare som varje gång den träffar väggen låter som om huset ska kollapsa. T1an bjuder på det mesta de här dagarna. Kan bara hoppas att det är samma person så jag får läsa något nytt roligt imon på dörren ut.

Precis som Rydström har Tobinho så har jag numera min Hanneschh. Han har kvalitéer att bli lite av en frontfigur i den här bloggen. Beroende på vilken minut man är i så kan man både vara älskad och hatad.Jag och Hanneschh som här dominerar som faddrar för nollorna. Det är oklart vilket tecken vi gör så om någon är bra på att tyda tecken berätta gärna.

Jag tycker att Linnéuniversitetet borde ha hetat Astrid Lindgrensuniversitetet. Då hade det kunnat finnas föreningar med namnen: Emil i Lönneberga, Bröderna Lejonhjärta, Rasmus på luffen. Ska föreningarna heta blomnamn nu eller?
Hanneschh sa att vi får vänta några år innan "Astridstämpeln" slår till ordentligt. Jag väntar...

En dag i Hannes tecken

Föreläsning klockan 10. Jag vaknade klockan 7 och kände mig pigg men tvingade mig att sova vidare två timmar till. Försökte få tag på Hannes för lite sällskap men inget svar och ett totalt mörker i hans lägenhet när jag och Allbäck vandrade förbi. Hannes har inte varit flitig med närvaron denna delkursen. Han mötte iaf upp oss till lunchen på Raskens och det första han säger är "Nu är det konstaterat, det finns ingen Gud". Alla är nedstämda över det kommande hetsplugget men på vägen till skolan kommer Hannes på ett nytt smeknamn till Anna, numera kallas hon Heff. Sen grande finale för Hannes kommer när vi ska in i biblioteket då han har dragit något bra skämt som jag glömt bort tyvärr. "Jag slösar bort alldeles för mycket tid på studierna". Hannes är kung idag. Han ska för övrigt starta en blogg som ska heta bergenkrans som ska gå ut på att göra ironi på det jag skriver och mig i största allmänhet. Skulle vara roligt.

Hade hellre fortsatt vara i Hannes sällskap idag men måste studera.

Växjö befäster sin status som Sveriges regnigaste och gråaste stad.

Hannes

Då är det tur att vi har Hannes som lyser upp för oss.

Cleaning out my closet

Nej, det är tyvärr inga lik jag städar ur garderoben utan massvis med kläder. Lite nostalgi med vissa plagg, hade t.ex kvar min Studio 54utstyrsel (Vilken jag ser fram emot nästa år med minus biljettköpet) vilket var ett par slitsade kalsonger (heter det så?) och en tajt skjorta i lila nyanser, bifogar ett kort i slutet så ni kan hjälpa mig. Hittade även Magnus Studio 54utstyrsel, från vår grymma fest i gamla lägenheten, som var ett svart nätlinne med guld målat på. Skjortan från Dödssynderna åkte också ner i säcken. Men det fränaste jag hittade var mitt gamla svettband (Tror det egentligen är Mellens men bryr han sig tro?) som är svart och sen står det skrivet med vit text ordet "FUCK". Det är ju underbart att hitta något sådant. Slutade iaf med att jag slängde häften av alla mina kläder i säcken och bar ner i källarn istället. Som Per en gång så vist sa: "Städning är ett livsprojekt" och jag kan inte annat än att hålla med.

Hängde en stund hos Annie efter som är nyinflyttad i T1 och som hjälper till att höja oss till hus nr 1 på campus, skulle kanske ha räckt med bara mig och Per men men. Jag, Palo, Fia, Annie är självklara. Sen har vi LärarBjörn, rökande men ack så coola Abbe samt killen som både Per och jag försöker undvika men bara för att han är övertrevlig. Jag räknar med T3 med i vårt hus för de sitter ihop och där har vi ingen mindre än Mackan Allbäck.


Innan Studio 54. Jag och Kvarnvik

Är det slitsade kalsonger? (Under dem har jag iaf några goa gubbkalsingar som Mli köpte till mig) Det var iaf jävligt kallt när jag gick hem. Notera min serisrosa fluga samt champagneflaskan (Taittinger?) samt min supersexiga pose.

Klockan är 23:58 och grannen över har börjat borra.... Godnatt.

Fika

Det enda man ser som positivt med att vara i biblioteket, förutom att man lär sig mycket och blir mer bildad, är att man få gå till Café Astrakan som är beläget i Universitetsbiblioteket ta en fika och pusta ut och muntra upp varandra på diverse sätt. Idag så muntrade Hannes upp oss genom att hoppa in sin väska istället för att trä på den. Hannes är en bra grabb.

Seminariet idag var ett skämt som läraren antagligen bara ville ha för att ha lite mer legitimitet till kursen att ha tre moment istället för två. Men men det kan vara trevligt att prata av sig lite. Hade en bra grupp med vettiga åsikter så timmen gick fort. Hade varit roligt om någon varit tvärtemot alla andra och skruvat upp diskussionen men allt får man ju tyvärr inte.

"Gabbe har bara haft fel 7 gånger i sitt liv plus några fler."


Klockan är 7 här är Berget

Efter att ha rundat av kvällen med ljuva toner och anteckningar ringde klockan väldigt tidigt ja redan klockan 7.
Slängde i mig frukost som jag har börjat äta nu för tiden. Varvar mellan fil och gröt, det känns som förr förutom att jag måste laga det själv. Man känner sig verkligen som Jamie Oliver när man står och gör gröten.
Dagen kommer bli hemsk med föreläsning, seminarie och sen fortsatt plugg. Ser ni, man gör visst väldans massa saker på universitet! Suttit på biblioteket sen 8 och skrivit klart ett PM.

Filosofen Sokrates a.k.a Alexander Vitikainen hjälpte mig till att vinna på Unitedmatchen igår. Dubbel lycka alltså då United vann med 3-0. Satte pengar på Vidic som första målskytt. Det betalade tillbaka sig med råge.
Undrar om Magnus var på Unitedbaren och fick uppleva lite skön stämning?

"He comes from Serbia, he'll fucking murder ya.!"

Livet på campus

Många undrar där hemifrån hur det egentligen är och ser ut på campus. Vissa har lämnat campus och undrar därför om något har hänt. Visst ska ni få lite updates. Idag när jag, Palo, Hannes och Allbäck skulle gå till BK Biceps genade vi genom en kulturarfest och detta uppsnappades på film.Annars för en mer overall bild måste jag nog beskriva campus nu som stressigt med massa hängande efter sig i form av tentor och PMs mm. Men vi hänger mä,

Körkort?

Folk frågar mig ofta varför jag inte har körkort. Många tycker jag är dum i huvudet för att jag inte tog chansen när jag kunde få det "gratis" av min skola.
Jag har många bra bortförklaringar, en väldigt häpnadsväckande som antagligen ingen vet om.
1. Jag vill inte bli en av dem (Mynnar ut i att det förr var krig i Högsby mot alla Volvo 240 raggare) Fuck you till alla er som vek ner er.
2. Jag kommer köra ihjäl mig
3. Jag har en tvångstanke att kolla på snöpinnar. Om jag ser den högra snöpinnen måste jag vid nästa våg av snöpinnar se den vänstra.
4. Jag har inget bilintresse som man tydligen ska ha om man har körkort. Sakkous Lexus står utanför denna punkt.
5. Min pappa är för stissig och litar inte på att sina barn kan köra bil så vi fick aldrig övningsköra.

Jag kommer antagligen ta körkort den dagen jag får/om jag får barn. Förhoppningsvis har jag vänjt mig av vid min tvångstanke och på så sätt inte kör ihjäl mig.

Därför försökte jag en gång i tiden ge mig själv smeknamnet Vandraren. Lyckades aldrig riktigt men jag lever på hoppet att en dag få kallas det dagligen. Jag har fler namn som står på denna listan.

Glory glory....

Produktiv dag inte

Som titeln förtäljer, dagen har varit ett misslyckande. Charles Ingvar Jönsson hade gastat som en tok om att han blivit lurad, bestulen och förödmjukad och jag känner att detta har hänt mig med idag. Vart tog lördagen vägen? 7 timmar i biiblioteket och inte ett jävla jota gjort. Har nog mest varit ett störmoment för dem jag kände där.
Får ta nya tag imorgon, ska sätta på handtag på böckerna så det går först. (Tack för att du har skadat mig Nisse)

Inte helt 100 % (dock inte kallad Mr 98:an alltså inte riktigt helt hundra) men det får mig att känna mig mänsklig vilket kan vara nyttigt även för mig.

Anna kom igår, Markus kom idag och Biffen är på ingång. The Anoraks är snart samlat för att än en gång erövra Campus.


Kvällen blir lugn, lugn som korvspa med en film och lite serier. Kan bara tänka mig allt rabalder på Sivans med kö, rumpor som vickar, drinkar och öl som dricks, folk som hånglar på dansgolvet och bryter mot regel nr 1, bortamatcher och en å annan walk of shame att se på imorgon när man vaknar.


Drömmar som föds

Sitter i biblioteket som skulle kunna kallas mitt andra hem här i Växjö. Idag slipper jag tanten som hade picknick här med godsaker. Idag har hon bytts ut mot ekonomstekare som antagligen är duktiga studenter, de för diskussioner som verkar vettiga iaf ,huruvida man kan ha frågor i analysen till dagens finanskris.
Jag äger rätt stora öron så kunde inte låta bli att överhöra en diskussion som dock inte handlade om plugget utan om en av stekarnas nyårsafton. Han hade tillbringat sin nyårsafton i Las Vegas med vänner där det hade bränts en massvis massa pengar. Detta är givetvis roligt för honom och jag hade gärna tagit hans plats, även att jag jobbade som den sanna proletär jag är. Men det roliga i detta är det som kommer nu.
När stekarn berättade om detta för den andra stekarn, som även brukar kallas för Karins X, så såg man verkligen hur han slukade vartenda ord och riktade sina tankar mot Vegas. Tankar som att gå före i kön, komma in på VIPområden, köpa champagne, ha en egen uppassare som ser till att glaset alltid är fullt och att det finns is i glasen, att kunna komma hem och berätta om detta för polare och att antagligen ha köpt sig en trekant. Det var en våg som sköljde över honom och hur en dröm, en vision, ett livsmål plötsligt började uppenbara sig. Det är mycket möjligt att han kommer förverkliga drömmen och då kommer jag indirekt vara en del av den som var med när den skapades den där dagen i biblioteket när snön hade försvunnit och det var som vanligt i Växjö igen.
När jag kommer till Vegas vet jag att jag kommer jag att komma ihåg detta och le inombords. Min tanke då kommer vara om han tog eller kommer ta sig till Vegas?

Nu kör vi...

Helg?

Jag blir lite avundssjuk på människor som har helg. Visst att alla studenter kan ha lite ledigt i veckor och kunna gå ut vardagar och helger och supa skallen av sig om så önskas. Men när man kan det hela tiden så förlorar helgen sin charm. Man längtar inte till fredagen som de flesta vanliga Svenssons gör.

Hur eller hur är jag inte sugen på något alls denna fredagskväll utan ska upp och vara en duktig student imorgon.
En av mina bästa vänner hemma i Högsby har en egenskap att kunna vara själv, stirra in i en vägg och tänka ut skämt som han sedan skrattar åt. Jag tycker denna egenskap är fantastisk och jag måste erkänna att jag är smått avundssjuk.

Jag har städat halva min lägenhet, och då menar jag verkligen städat ordentligt. Precis som med skoköpen så höjer nog några på ögonbrynen, men jo detta stämmer det med. Det finns gränser även för mig, förutom med spriten.

Tommy på BK

Finns ett gym precis efter man kommit till "verkligheten" som heter BK Biceps. Gubben som har hand om det heter Tommy och jobbar som vaktmästare i skolan som ligger i samma byggnad som BK Biceps. Han är en väldigt rolig och charmig gubbe. Varje gång någon ny kommer dit tar han runt dem på rundvandring och berättar om tragedin med översvämmningen som var där och hur han jobbar för att få det fint igen. Man skulle kunna beskriva BK Biceps med ett gym man ser på amerikanska fängelser i amerikanska filmer. Inget flashigt och i princip bara lösa vikter. Men Tommy han är stolt och älskar sitt gym. Tommy, Tommy på BK.

Jag tränar på BK Biceps. Det är billigt, kort avstånd, fullt med anabolaknaprande föredettingar och så finns ju Tommy där.

Spotify

Alla som har sett The Italian job vet vem det är som egentligen kom på Napster.
Jag och Pär brainstormade fram en idé som är precis som Spotify kvällen innan den lanserades. Think outside the box mina vänner och gör det tidigt. Tror jag talar för oss båda när jag säger att vi vet hur den riktiga Napster kände sig.
För övrigt är Spotify en underbar idé där man gör sina egna playlists med låtar genom att söka i en databas och slipper ladda hem låtarna utan lyssnar på dem online.

Min lägenhet ser ut som ett bombnedslag, kors i taket, och jag orkar inte lyfta ett finger.

Kamera

Hittade min gamla kamera som jag inte använt på över tre år. Det var väldigt roligt att se bilder från Bulgarienresan med Mr Sakkou billabong, Mr Lock i öronen och Mr Jag har piercat tungan fel. Jag hade en massa smeknamn med men dem har jag förträngt. Träffade ett gäng finnar där (Sakkou är finne med men kallar sig svensk om Sverige gör något bra) som var helt galna och hällde i sig sprit. Kommer inte ihåg deras namn men en natt när jag gick ut på balkongen för att ta lite frisk luft kommer jag ihåg att det satt en finne helt själv med en vodkaflaska där. Han mumlade något om att han hade vunnit. Det kallar jag hängiven festare!

Jag gjorde en berömd dans på den resan. "Hey Kwanongomadansen" heter den men jag tror att den är försvunnen till allas besvikelse. Kommer ihåg att jag var grym iaf.

En sista sak. Man ska alltid utmana solen i en kamp. Känslan av att se den gå ner och att du fortfarande är vid medvetande är underbar. Konsekvenserna av kampen är inget du behöver bry dig om!

Ett snöigt Växjö

Ja det snöar massor, jag sitter på biblioteket och studerar förvaltning. Hade gärna kastat mig i snön och lekt som det barn man egentligen är. Men sen kommer jag på hur jag inte längre kan kasta av mig den snöiga och blöta overallen och kasta av mig skorna precis efter kvisten och fortsätta att ta av mig allt från vantar till undertröja och bara lägga. Vet ni varför? Jo för nu har jag ingen mor eller far som plockar upp efter mig längre. Då försvinner lite av tjusningen.

Jag fick besök av Jehovas vittnen igår. Lite komiskt då jag under lunchen diskuterade med Hannes och Kocken om att jag inte fått besök från dem någon gång alls här på campus. Men visst kommer dem då. De smög sig fram och med stapplande ton började förklara för mig att vattnet på jorden börjar ta slut och om jag visste att vi skulle få nytt vatten i Växjö. Visst visste jag detta och förklarade glatt detta för dem. Han som pratade (den andra stod i bakgrunden och bara var) sken upp och stämningen lättade. Han frågade om han fick ge mig en broschyr om detta och givetvis fick han det. Dock så smög han in ett ex av Vakttornet (Jehovas tidsskrift) bakom lite snyggt. Jag tycker dock det kan vara lite roligt att diskutera med dem och lät dem hållas och sade till slut när de skulle gå att de gärna fick komma tillbaka någon mer gång. Han var då i ett tillstånd som bara kan beskrivas som Nirvana. Kanske skulle han bli en av de 144 000 människor som skulle få leva i paradiset med Jesus. Det kan han tro så kommer han må bättre. Jag hoppas att han kommer få brinna lite i skärselden och sedan inse att han inte var bra nog.

Nu har jag en tant mittemot mig som har packat upp en picknickkorg här på biblioteket. Kaffetermos, saftflaska, bravokex, två godispåsar, bananer samt kanelbullar. Vad faan ska hon göra så för? Fattar hon inte att det är studenter här som också skulle vilja ha och försöker plugga?
Sånna som hon förstör.

Kronan på plats

Kändes som om jag red in på en vit springare när jag närmade mig Campus. Folk hälsade mig välkommen med manna på marken och inget regn som tecken på uppskattning.
Det är skönt att vara tillbaka med en full frys, fullt kylskåp och fullt skafferi, tack mor och far!

Inhandlade 4 par skor idag. Ni som känner mig riktigt bra kommer antagligen tro detta är ett skämt med tanke på mina fötter och mitt intresse för skor, men jo det stämmer faktiskt. Sen jag åkte hem innan jul har jag alltså inhandlat sammanlagt 6 par skor. Det är ungefär lika många skor som jag sammanlagt haft i mitt liv...

Diskuterade fingrar med Nisse igår. Jag ansåg mig ha handbollshänder medans han tyckte jag hade för tjocka fingrar för att kalla dem det. Blev lite ledsen och diskussionen avslutades. Men när jag vandrade hem från honom i ca 33 minusgrader och förfrös både lår och fötter kom jag att tänka på Gurra a.k.a mördarmunken Mox som har världens största tummar och stortår. Synd att jag inte kom på det hos Nisse för då kunde jag ha kontrat med det och diskussionen kanske hade fortsatt.

Kronan är på plats mina damer och herrar.

Brädspel är underskattat

Sista dagen i Sams Town för den här gången. Sitter i min säng som dock inte är min säng utan mer en gästsäng i mitt föräldrarhem. Den är finurligt skapad så man kan dra ut en låda och göra den till två sängar om någon skulle önska. Jag har höjt upp nederdelen av madrassen med en ihoptjoffsad (Första gången jag skriver detta ordet) täcke för att det tydligen ska vara bra mot min sargade tå. Tycker något i min närhet var värt att beskrivas lite mer ingående och lotten föll på sängen.

Det har varit en mycket trevlig vistelse och jag har hunnit med att träffa många av mina vänner här hemma. Det är alltid trevligt. Får väl lov att erkänna att man växer ifrån Högsby och sättet men det är alltid nostalgi och trevligt att umgås här. Jag antar att det är jag som borde lida mest kanske?

Igår åkte jag, Gabbe och Nisse hem till min gamla tyskalärare tillika vän Heinz Günther Strömer a.k.a Bloggarn. Det var brädspel som var på tapeten tillsammans med diverse alkoholhaltiga drycker. Vi spelade ett Siedler/Settlers med expansion och det var kanske ett av det bästa parti som vi spelat. Kvällen fortsatte med småspel och det var mycket trevligt. Får se när det blir nästa gång.

Planer på att trappa ner festandet under första halvan av denna terminen. Vi får se hur det går. Har förövrigt massa planer men sparar dem till senare tillfälle.


Magnus och Karin njuter i Bangkok nu i kanske en underbar hetta. Jag ska tillbaka till Rainaway Town som antagligen har mer än 10 grader kallt. Kontraster är väl underbara?


Back in the game

Månader ha gått och fruktansvärda påtryckningar har inkommit till mig om att återuppta skrivandet av den här bloggen. Jag böjer mig för folket och upptar härmed min blogg.

Lite roligt att läsa vad jag skrev i förra inlägget och kunna återknyta det till idag. Eragonböckerna som jag läste då läste jag ut och läser just nu uppföljaren. Fortfarande är jag imponerad över den där pöjken. Även att han troligen har gått ifrån grundtanken att göra det till en trilogi. Bara han skriver klart serien är jag nöjd.

Under julen har jag tagit mig tid till att bli sjuk, när ska man annars vara sjuk som student? Firade julen på Öland hos min bror. Det var första gången och troligtvis en tradition som kommer fortgå i några år. Får väl hoppas att de bor kvar där. Huvudattraktionen förutom maten var Wii med den nya "plattan" som man kan åka snowboard med. Vi använde den dock till att se vår fysiska ålder vilket gav mycket skratt. Jag var väl något år äldre än jag borde vara men min far som inte rört sig på 10 år och skaffat en Obelixölmage och alltid gnäller över att röra sig och har mäktat med världen i 55 år visade sig ha en fysisk ålder på 38 år. Vet inte hur jag ska förklara detta...?

Medan alla festade till det i nyår jobbade en sann proletär som jag. Fick se fyverkerier så jag överlevde. Annars kan jag fullt ärligt säga att jag inte gillar nyårsaftonar så mycket. Här hemma i Högsby är det som alla andra helger, fullast vinner. Inte för att jag inte gillar den tävlingen´, jag är oftast en stark kandidat även på Campus. Men jag anser att det borde vara glamor över just denna tillställning. Rätta mig gärna om jag har fel?

Har även ramlat i en trappa och haft ont i tån sen dess. Benbrott eller spricka i den är mycket troligt.

RSS 2.0