Anna 20 år och numera vuxen?

Jaha, helgens bravader bjöd på mycket trevligheter. Anna som fyllt 20 år och numera inte längre är ung, vilket vi alla tycker är tråkigt, hade fest. Vi klädde oss i våra finaste kostymer och köpte vackra rosor till tösen och snubblade dit på kvällen. Med oss hade vi ett fat som vi köpt samt en sång som vi framförde med bravur. Kvällen rullade på och det blev en tidig utgång till vårt allas favoritställe Sivans.

Söndagen blev som alltid här i Växjö. Man går på VESPAsöndag och springer som en tok för att sedan göra så lite fysisk aktivitet som möjligt resten av dagen.

Jag visar för övrigt inga tecken på mental retardation enligt doktorn. Skönt.Numera 20 år och äcklig enligt Hanneschh som ville behålla henne i en ålder under 20 så hon kunde hålla sig fräsch! Jag är beredd att hålla med. Nu blir hon ju vuxen som alla andra...

Buset från inatt

Tyst som en musliknande elefant smög jag runt i lägenheten inatt. Pojksinnet var över mig och Sakkou låg i farozonen där han låg och snusade. Jag såg ett kort på mig själv som låg på skrivbordet och jämte kortet låg en tejprulle. Det var som när man kommer fram till ett svårt svar, klick. Jag funderade var jag skulle tejpa detta kort någonstans. Pannan? Nej då skulle han vakna. Skon? Nej, det är för dåligt. JACKAN! Självklart ska det sitta på jackan. Baksidan av armen satte jag fast det på. Sen gick jag och la mig med ett stort flin och nästan fnittrig. I sängen kom jag och tänka på ordspråket "Som en trumpinne i en gymnastiksal" och skrattade mig till sömns.

Väcks av att Sakkou vankar av och an i lägenheten. Låtsas sova lite för att vänta på att han ska ta på sig jackan. När han gör det håller jag på att spricka av nervositet. Han trär en arm, trär sedan den andra medans jag försöker prata med honom så att han har uppmärksamheten mot mig och inte jackan. Han knäpper jackan och säger hejdå. När han vänder sig om ser jag mig själv på hans arm! YES, planen funkade! Jag seglar ner i sängen igen och njuter.

Ringde till Sakkou nu för jag kunde inte hålla mig längre. Han hade inte upptäckt det än. Han har alltså vandrat omkring med mig på armen inne på Universitetet hela dagen. Vilken jävla bra dag.

Sovandes finne

Just i detta nu sover Sakkou på min bedårande soffa som har varit en del i min ommöblering. Folk kommer inte känna igen sig här längre vilket är mycket roligt. Men tillbaka till Sakkou. Han ska upp tidigt och jag är ledig, detta är en dålig kombo. Jag måste göra något hyss. Det spritter i hela kroppen som en orgasm och mitt pojksinne är på högvarv. Somnar man tidigt får man skylla sig själv. Nu ska jag bara komma på något...

Tandhygien

Idag var jag med Emma och Palm och handlade på Willys. Det gäller att passa på att åka snålskjuts med folk, även om jag gav en femma och en underhållande resa till dem. De handlade som ett par som kör efter Anna Skippers kost. Det var färska grönsaker i mängder, storpack med ris och corn (!?). Sen gick de förbi mig och tittade i min korg och fnyste lite och log åt varandra. Jag tänkte att om jag hade haft flickvän och delad ekonomi hade jag allt visat dem. Nu är så inte fallet så det är ungkarlsmat för hela slanten, eller vad sägs om en stor jävla burk hot tacosås?

Jag bestämde mig där på Willys att ta tag i min tandhygien. Eftersom jag är som ett spöke för folktandvården i Sverige, vilket jag jobbat hårt och länge för, så går jag inte till tandläkaren. Därför valde jag nu att inhandlade Listerin samt gammal hederlig tandtråd. Precis ute från toan där jag har gnuggat mina tänder till tusen med både tandborste och tandtråd. Vi får se hur länge jag orkar med denna hygien. Det är dock inte så noga för att huvudsaken är att jag fortfarande kan leva som det spöke jag är för folktandvården.

Tatueringar

Jag är lite nojjig när det gäller tatueringar. Precis nu kom det en stor grabb och satte sig i närheten av mig. På hans arm är det ett kors med något som slingrar sig ned på det. Skulle kunna vara ett svärd också. Men den är ju inte alls snyggt på människan! Har inte folk tänkt att de faktiskt inte behöver bli nöjda med sin tatuering? Ska man leva i vetskapen om att man har något på kroppen som man inte trivs med och är väldigt svårt att få bort? Kalla mig feg eller gammaldags men jag kommer nog bara skaffa mig en tatuering som jag vet att jag vill ha och som inte är svår att göra. Däremot kan jag tycka att många tatueringar är jävligt snygga på människor. Sakkou har en Fenixfågel på sig som jag tycker är grymt snygg. Men det är ju inte säkert att den hade varit snygg på en annan människa.

För att sammanfatta mitt idiotiska inlägg. Tatueringar är konst och man gillar inte all konst. Personligen är jag ganska kräsen när det gäller konst.Det enda positiva med denna mannens tatueringar är att jag skulle kunna spela schack på hans ansikte.

Bloggtorka?

Mina vänner tror ni nu att bloggen dött ut? Det har den inte. Jag har bara tagit några dagar off. Bloggen fungerar som en människa i träning. Ibland måste man ta en paus för att det ska ge resultat.

Våren kom och försvann. Fan för den.

Bra helg

Det känns som om jag skulle vilja skriva en hel roman över helgens bravader men det skulle inte gå. Utan kort och gott säger jag bara tack till alla jag träffade i helgen. Väldigt glad att få träffa lite "old schools", det får mig alltid att minnas goda tider.

Min syster fyller 30 idag. Grattis syster, modersförebilden och min andramamma!


Systempåsar

Igår började jag min vårstädning. Fixade toan ren och sen städade jag ur mitt äckliga sopskåp. I det skåpet hittade jag massvis med påsar. Av ren nyfikenhet räknade jag systempåsarna. 30 stycken påsar och jag började fundera på om jag kommer få mitt friskhetsintyg där de ska skriva under på att jag inte har alkoholproblem. Men ni ska veta att alla påsar inte är mina. Folk tar med sig påsar hit ganska ofta också (tappert försök att ta sig ur denna knipa).

Imorgon blir det hemfärd till Sams Town. Alltid lika roligt att komma hem och störa sig på alla nya saker som uppkommit eller gamla saker som försvunnit. Man känner sig som en gnällig gubbe när man ser att ett träd är borta. "Vad i helvete har de tagit bort den skylten? Det kan de ju bara inte göra!"

I, I will be king. And you, you will be queen.

Kandidat

Nu har jag skickat in en ansökan till att ställa upp i kårvalet till nästa år. Jag ger inga vallöften för till nästa år kommer det vara svårt att få igenom några iaf för mig som sitter ett halvår. Men jag skulle kunna behöva hjälp. Jag behöver en bra slogan som jag kan använda i min minimala valkampanj! Inte nog med det, jag behöver ett kort som symboliserar mig. Kan inte ni hjälpa mig?

Webbcam

Läser på aftonbladet och ser sedan en tjej i webbcam som reklam. En väldigt söt tös som ler och skrattar så man undrar om folk går på det här tricket?. Patetiskt är nästa tanke att folk faktiskt kan gå på detta. Det är ju inspelat och hon har fått i uppgift att se glad ut. Men sen börjar tanken sväva iväg. Tänk om hon faktiskt är verklig och sitter där nu och ler mot en? Helvete, jag trycker på reklamen. Sicken nitlott. Reklam 1 Niclas 0.

Schizofreni

Vaknar upp idag och kvittrar av lycka. Solen skiner och jag gör min vårdans för Sakkou som halvsover. Var uppe tidigt för att plugga som en gnu inför seminariet. Öppnnar min mail och finner ett mail från min lärare som berättar att han är sjuk och att seminariet är inställt och att vi inte kommer hinna det så alla har klarat det med gott resultat. Om jag kvittrade av lycka innan är detta inget mot detta. Nu är jag nära att göra ett vårskrik. Den här dagen kan nog faktiskt bli ganska bra, håller vädret i sig är det ett faktum.

Gnällspik?

Dagen kan sammanfattas kort och det ska jag göra. Jävla pissdag. Massvis att göra med både skola och kåren.
Kunde inte gå på statsvetenskapsdagen som antagligen var mycket bra. Nej istället skulle jag tvätta. När jag kommer ner till tvättstugan för att plocka ur tvätten ur maskinerna, för att torka den, ligger det en arg lapp som kändes som den Ron Weasley får i Harry Potter från sin mor. "Nästa gång kan du ju boka en EGEN tvättid!". Jomen visst, jag hade kollat fel. Fort som fan upp och skriva en förlåtlapp och sen ta med all tvätt upp i min lägenhet och hänga över allt som går att hänga över. Ser ut som en jävla kåkstad. Men är jag bitter? Klart som fan jag inte är bitter, jag anpassar mig. Sakkou tog med mig till MAX och det svullades. Det var bra så länge vi var där. Försökte få honom att ta ett raggarvarv runt campus, men icke.

Jag försökte idag boka en tid hos en läkare som kan intyga att jag är "free from mental retardation" som universitetet i Thailand kräver. Gick inget vidare...

Jag och Sakkou dricker öl nu och han hjälper mig att översätta en text. Den här mannen är en bra man som tydligen har blivit den nya Gary Neville I Högsby IK!

Söndag?

Hanneschh ligger och sussar lite på min soffa. Det känns verkligen som om söndagen förlängdes med 24 timmar och hoppade över den annars så fruktansvärda måndagen. Gulligt värre är det att ha Hanneschh på soffan, han ser så oskyldig och orörd ut. Jag behärskar mig dock och gör inget dumt mot stackarn.

Kommer inte få någonting gjort idag, men jag kommer inte deppa ihop för detta. Det kommer en morgondag och även en dag efter den, det vågar jag skriva under på.

Jag ska ställa upp i kårvalet. Finns många som jag räknar med kommer rösta på mig för att ni känner att jag är en vettig person som har bra tankar och idéer. Inte bara rösta på mig för att ni är vän med mig... eller hur?


Ryck

Idag fick jag beröm och applåder för mitt ryck på fotbollsplanen. Detta är nog första gången i min karriär jag får höra detta. Kanske börjar rycket utvecklas på senare dagar? Ni får nog passa er ni lirare i Högsby IK. Nummer 17 Bergeskans har fått ett ryck. Med ett ryck och perfekt tajmade glidtacklingar kan detta leda hur långt som helst!

Galen kväll

Igår skulle vi fira vårt turneringsspelande och vi var förtjänta av att dricka alkohol. Man kan för övrigt tycka att man borde vara ganska vältränad när man går ut och dansar varje helg, men det räcker tydligen inte. Det blev lite partaj hos mig innan och det hela slutade med att turneringslaget var ensamma kvar här och dansade i en ring. Det var ett moment, som om tiden stod stilla och vi svansade runt i ringen till toner av Cat Stevens. Helt plötsligt trampar mina grannar in, nu kunde man tro att jag skulle bli vräkt men icke! De hörde festen ganska ljudligt men tyckte att den verkade hur grym som helst så dem ville vara med. Bonding med grannar samtidigt som man festar och har roligt. Två flugo!.

Ska vara helt ärlig och säga att jag inte kommer ihåg så mycket från Sivans. Men det brukar re sig efter några dagar.

Min lägenhet ser ut som om Jimmy Skunk bodde i den. Därför ska jag nu sätta på mig städutstyrsel och gnugga i mina hörn.

Frikort

Man ska alltid ha frikort i förhållanden. Inget snack om att det är töntigt eller att man bara vill ha sin partner livet ut. Man måste ha någon superkändis som ska finnas där långt bak i huvudet och bara vänta. Då menar jag inte lokalkändisar som Aidslina eller Madde-madrass. Om du läser detta och inte har frikort i ditt förhållande, skaffa det nu!

Mitt första frikort kommer alltid vara Jennifer Garner. Det är här alla börjar skratta antagligen du också, eller är du bara konstig och inte vet vem hon är. Men den damen har borrat sig djupt in i mig och satt sig fast bakom revbenen. Nu är mitt frikort antagligen skönt för min framtida fru. För Jennifer har två barn och är gift med Ben Affleck så hon har ett ganska bra liv skulle jag tro. Men jag skulle vilja höja ett varningens finger...

För övrigt känner jag mig nästan skyldig att länka till Bitch-Jonna i Högsbys blogg. Hon har länkat mig nu två eller tre gånger och jag får lite dåligt samvete när jag aldrig ger igen. Dock kan det ju vara så att jag är en stor idol för henne, vilket jag kan förstå. Många har mig som idol har jag märkt.
http://jonnaaxelsson.blogg.se/

Tycker det är dåligt med folk som bloggar nu för tiden...

Innebandy ingen sport

Idag gick jag upp tidigt en lördag för att spela en innebandyturnering. Man kan ju undra varför men det är roligt att göra saker. Jag är väl inget spelgeni när det gäller innebandy och springer mest runt och slår folk på smalbenen. Vi lät Palm spela varje minut varje match och han fick vara lite av en stöttepelare i vårt annars ganska tunga och virriga lag. Vi ställde upp med följande manskap: Palm, Emma (nästan mest man), Hanneschh, Allbäck och undertecknad. Facit för dagen blev 2 förluster, 1 oavgjord och 1 vinst. Med tanke på att vi gick på knäna efter första matchen anser jag att det var över förväntan.

Dagens höjdpunkt var Emmas kommentar till Hanneschh. Då Hanneschh hade varit mycket tydlig om att inget sex fick förekomma innan match hade Emma följt den regeln. Hur lyckades hon göra detta? Enligt Emma var det inga problem då borde hon och Palm hade tänkt på Hanneschh hela kvällen så det gick inte. Till Hanneschh försvar skall sägas att antagligen alla tjejer vill men vågar inte ligga med honom då han faktiskt är just Hanneschh.

Maraton

Igår hade jag och Louise en filmkväll med maraton på Stephen Kings Pestens tid. Jag var efter halva filmen, dvs 3 timmar, väldigt positivt överraskad. Båda två satt spända och nervösa men sen började det urarta med massa religiösa saker som inte alls var lika roligt. Bäst var paret som bestod av en smart kille som var dövstum som kamperade ihop med en inavlad utvecklingsstörd dräng. Men den får godkänt och både jag och Louise var rörande överens om att i framtiden kommer vi ha tjänat genom att sett filmen.

Idag har jag varit på restaurangnämndsmöte. Först är det informelt med lite mat på en av universitets restauranger. Sedan möte om allt mellan himmel och jordfräs men med inriktining på HÖRS och hur man kan utveckla trivseln för studenterna. Mötet var riktigt trevligt där jag drack fairtrade-cola. Jag vet även att man nu kan säga meningar och alltid humma efter som om man haft rätt.

Nu kommer snart Gabbe. Vi ska till allas häpnad inte gå ut idag (tror jag).

Leende

Har gått runt och haft ett leende inklistrat i ansiktet hela dagen. Detta trots att jag fick gå upp klockan 6 för att sätta mig på bussen till Växjö. Solen sken i ansiktet vilket var jobbigt men jag klagade inte utan lät den skina samtidigt som jag log. Väl framme träffar jag Bosse a.k.a Josse på bussen till Universitetet. Hon hade med sig en röra från Kocken som jag skulle få och jag log. Hemma i min lägenhet satt en yrvaken finne och kliade sig i huvudet lite sådär som en apa, en finsk apa. Mer bevis för att stärka min empiri är att han åt upp min banan. Jag dansade runt i lägenheten och gjorde allt som han antagligen tyckte var mycket jobbigt. Jag log hela tiden. Föreläsning om EUs roll som global aktör där jag log väldigt mycket, kanske inte åt EU men men.

Idag känns som en bra dag.

Jag såg Piell vaxa sin röv på ett konstigt sätt på youtube. Vet ni vad? Jag log...Leendes och precis efter jag gjorde det tokigaste korttricket någonsin... Asp vet.

Jag vek ner mig

Hämndens tid var kommen. Sargad stapplade jag ut från min grotta och hämnden var planerad på praktikantAmanda. Väldigt varsamt lade jag ut betet, hon nappade som den godtrogna fisk man kunde tro. Sen precis när jag skulle bryta nacken som sig bör kom samvetet fram. Med fina ord svarade hon till mig och jag kunde bara inte. Fiskögonen trängde så pass hårt in i mig att det verkligen inte gick. Istället valde jag att berätta sanningen för att sedan kasta tillbaka fisken i vattnet. Hon gjorde ett hopp i vattnet, sneglade på mig med besvikna ögon och sedan försvann hon ner i djupet. Jag vek ner mig.


Vuxen?

Efter att ha varit hemma hos Hanneschh där god pizza tillagades och hockeytittande avverkades. Mycket trevlig kväll. Väl hemma tänkte jag att jag skulle städa, nu tror dock alla att jag springer runt i lägenheten och diskar och dammsuger men icke! Jag städar i min dator. Tar bort onödiga saker som ligger och skräpar. Mycket musik har åkt till papperskorgen, jag förlitar mig numera på spotify och tunerec. MEN kanske det viktigaste för första gången på 4 år har jag inte längre World of Warcraft installerat på min dator. Folk må tycka att detta inte är så stor sak, men för mig är det verkligen ett steg mot vuxenlivets leverne. När man har det tillgängligt har man inte riktigt släppt det. Nu är mitt liv som Pinala helt över, ett kapitel att lägga till min framtida bok men än dock över. Navelsträngen är avklippt.


Hemlig dagbok

Måndag och ingen föreläsning eller möte så långt ögat kan nå. Det är en sån här måndag som behövs ibland. Där man kan förlänga söndagen med 24 timmar utan att bry sig. Nu ska sanningen sägas att jag sitter på biblioteket, men det är mer för att jag ska kunna känna mig duktig någon gång under dagen. Annars har jag sovit ut och varit social hos både Hanneschh och Louise.
Hade varit skoj att åka på Vöxjö Lakers ikväll men tror jag håller i pengarna istället. Kommer behövas i slutet av Mars.

Sjukt tråkigt inlägg det här. Känns som en dagbok från en 12åring. Förresten hade jag en dagbok som liten som hette Niclas hemliga dagbok. Brukar inte dagböcker vara hemliga per automatik? Min var iaf mer hemlig än andras.

Slumdog Millionaire

Många veckor har gått utan att jag sett Slumdog Millionaire, på något vis har det alltid kommit saker i vägen. Ikväll bestämde jag att se filmen utan sällskap. Det var nog ett väldigt smart drag. Filmen är fullkomligt briljant. Mina förväntningar hade blivit skyhöga redan innan då jag träffat så många människor som var exalterade över denna film. Rädsla befann sig när filmen började och jag trodde att den inte skulle kunna leva upp till förväntningarna. Jag hade fel, vilket jag är väldigt glad för. Ska inte avslöja något om filmen förutom konceptet. Filmen bygger på programmet Vem vill bli miljonär och en pojkes resa genom livet. Se den.

Jag skickade in en fråga till 118 100. Eftersom jag spelade innebandy idag vet jag att det inte är någon sport Stefan, det kommer heller aldrig bli. Det är bara ett substitut för människor som inte är tillräckligt bra på att åka skridskor. Angående tigerns penis vet jag att det är en vanlig fråga. Därför mätte jag mina kunskaper mot deras och ställde en fråga om serien Alias. Värdelösa som 118 100 är kunde de inte svara utan svarade bara något personligt om Jennifer Garner och hennes familj...

TVdosa

Ännu en helg börjar lida mot sitt slut. Gårdagen var härlig och jag svävade fram som på små moln, jag var alldeles för pigg mot vad jag borde ha varit. Dansade och skrattade nästan hela kvällen. Summa sumarum är att det var en lyckad helg. Hade efterfest här med Louise, Kristin och Johan. De stapplade väl hemåt runt klockan 5 och så ringde min telefon runt 10tiden. Då hör jag en superglad och fnissig röst som säger "Hihi, du har ingen TVdosa". Jag kunde inte annat än skratta. Nu skrattar jag inte längre för det är söndag och jag kan inte blippa på min TV från distans. Orkar inte heller gå och hämta den.

Jag försöker komma på en sjuk fråga att skicka till 118 100. Det är mitt mission för dagen. Några tips eller idéer?

On fire

Känner att jag har fått ett litet beroende av min blogg idag. Vet inte varför det har krypit fram eller om det bara är ett "one night stand". Jag siar inte om detta utan märker det imorgon istället.

När jag städar har jag, enligt mig själv, en rolig hobby. Kläder som ligger huller om buller brukas tas på så att jag kan försöka hitta en konstig utstyrlsel. De flesta vet nu att detta inte händer så ofta då jag är väldigt dålig på att städa samt är en ungkarl. Men idag har jag fått till en utstrylsen som jag är mäkta nöjd med. Hade jag haft en kamera hade ni kunnat få se den. Ja om jag hade haft en kamera som funkar bra hade ni fått mer glädje av den här bloggen. Nu har jag ingen kamera. Därför känns den här bloggen något ofullständig, vilket är synd.

Kalsonger och raggsockor

Sitter här i min datorstol i kalsonger och raggsockor. Det är skönt och underskattat. Jag börjar hitta tillbaka till livet sakta men säkert. Har bestämt mig för att vara en hård och tuff kille genom att ha förfest här för att sedan stappla till Sivans. Om du läser detta och befinner dig i närheten kan du ju titta förbi runt klockan 19 om du är sugen.

Sprängas av el?

Igår var det fullt ös. Sittning och sedan vidare till Lisa i klassen för att sedan avsluta kvällen på Stallet. Hade en diskussion igår om man går till Stallarna eller Stallet. Jag vet att det heter Stallarna men när man ska ut brukar man väl ändå säga Stallet? Kvällen var iaf mycket trevlig även om jag saknade mina vapendragare.

Vaknade upp vid klockan 9 och skulle sträcka mig efter mitt vattenglas som stod på nattduksbordet. Med nästan Allbäckskakningar var detta ett större problem än jag kunde ha anat. Istället för att ta tag i glaset tippade jag det. Vatten rann på alla mina viktiga papper och om det inte vore nog så rann det ner och in i min kontaktsdosa. Där låg jag helt hjälplös och bakis. Det enda jag kunde tänka på vad om det skulle börja blixtra där nere eller rent utav sprängas. Oron var total och jag låg och kollade upp i taket. Kände mig som det gamla paret i Titanic som håller om varandra och inväntar döden. Men här sitter jag och överlevde, ett under.

Nu får jag se vad dagen bringar i sitt sköte. Spännande varje gång.

Fånig

Min ambition var att hinna med disken och dammsugning idag innan sittningen. Men istället diskar jag ett glas för att sedan gå till datorn och sätta på ett youtubeklipp som någon sorglig människa har klistrat och knåpat med. Jag kollar videos som folk gjort av serien Alias. Kanske för mig den serien som berört mest, får ofta glirningar för det här. När det är starka scener för mig har jag några saker jag kan göra. Ofta brukar jag sjunga med i musiken som finns med väldigt högt och fel, annars brukar jag ta ett krampaktigt tag i min datorstol för att sedan kolla mig omkring så ingen står bakom mig och ser mig. En del gånger kan jag i princip skrika ut namnet på karaktären det handlar om på ett "coolt" sätt. Ibland försöker jag framhäva ett falskt snyft för att jag inte ska snyfta på riktigt. Alla sätt är bra utom de dåliga. Men ja, jag vet att jag är jävligt fånig. Hoppa på mig ni bara...

Fuck that. My name i Sidney Bristow!


Kroppkakor

Fredag och jag har hunnit med en föreläsning som var ganska hackig. Lyckades vara kreativ och skriva "Niclas the one and only" på Fias anteckningar samt mobba Pär för att hans mage kurrade. Sen fick jag alkohol handlat till mig av Biffen så jag slapp fara fram och tillbaka till centrum.

Just nu håller jag på att tvätta, diska och städa. Eller jag sitter mer vid min dator men jag tänker på allt det där. Tog mig 25 minuter att sortera tvätt och få igång tvättmaskinerna. Antingen är jag väldigt dålig eller snodde någon 10 minuter av mitt liv. Men nu har jag ätit kroppkakor så jag är inte så ledsen om någon nu snodde 10 minuter av mig.

Ikväll ska jag på en tacksittning som studentkåren erbjuder. Jag ska känna mig tackad och dricka några goda öl. Sen räknar jag med utgång. Jag har börjat få smak för det goda igen.

Fullt ös

Dagen har varit mycket bra. Först stod jag och försökte övertala folk att man faktiskt bör vara med studentkåren även om man inte behöver. Många viktiga bitar som försvinner om studentkåren försvinner. Vi får se om JAG har gjort någon skillnad när kårobligatoriet försvinner. Om många går med och studentkåren överlever kommer jag klappa mig själv på axeln och tycka att jag är en jävligt duktig människa. Om nu studentkåren skulle falla ihop och inte överleva tänker jag stå där, peka fingret åt studenterna, tycka att det var deras fel och undra hur de kunde vara så dumma och inkompetenta. Samtidigt kommer jag klappar mig på axeln och tycker att jag gjort allt som stod i min makt.

Varit på två föreläsningar idag. Den första med Eva Hamilton, VD för SVT och SR, där folk var lite irriterade över TVlicensen men även att Oldsberg inte längre är programledare för På spåret. Hon var väldigt duktig och hade vettiga tankar och råd till min framtida chefsposition. Den andra föreläsningen höll Måns Möller i. Han gav inte många råd förutom att man ska vara positiv och framåt samt våga ta chansen för att lyckas. Men han höll låda och gjorde bra komik över det hela. Sammanfattningsvis är både jag och Hanneschh mycket nöjda över dagen. Hanneschh är även väldigt glad för att SM-slutspelet i hockeyn drar igång. Jag är väl måttligt road men det är roligt att kolla lite hockey!

Trött

Det blev ett väldigt långt styrelsemöte ikväll. Fanns planer för att kanske gå ut och ta en öl och fira avklarad tenta men dessa planer förkastade jag när jag kände hur trött jag var. Kom hem och kände mig hungrig. Kollade igenom kylen och frysen både en och två gånger. Men som min mor brukar säga "Jag har fött en son som skulle kunna svälta ihjäl med både en full kyl och frys" och ibland förstår jag verkligen vad hon menar. Jag öppnade en olivburk, några sillbitar och mjölk. Detta hade kanske varit hur gott som helst på fyllan men att jag åt det nu var bara sorgligt. Jag ångrar mig nu, ångest.

Funderar kring semester nu.

Störande

Är det bara jag som stör mig på människor som ser likadana ut när de gråter som när de skrattar? Man får stå och stampa i backen och safespela hur länge som helst innan man kan bestämma om man ska trösta någon eller skratta med. Sen när man väl väljer så är risken överhängande stor att man valt fel och man blir dumförklarad. Det är då man vill säga till den människan att det är dennes fel och inte en själv. Använd inte samma uttryck för två helt skilda saker...

Zoo-klubba

Jag befinner mig i biblioteket. Hanneschh sitter två datorer bakom mig inklämd i ett hörn. Eller det är iaf vad folk kan tro, men i själva verket sitter han där och övervakar alla andra och ser till att saker och ting sköts på rätt sätt. Imponerande tycker många, en självklarhet om man frågar Hanneschh.

Seminariet idag gick bra. Det är roligt att ha grundkunskaper om ämnen klara för att sedan kunna utveckla dem ännu mer. Det finns utrymme för mig att göra så i den här kursen.
Annars har jag representerat studentkåren i korridoerna idag. Det var öppet hus och jag såg endel framtida studenter från Högsby. Alltid trevligt när Högsby producerar människor som vill studera vidare.

Nu ska jag fortsätta att sutta på min zoo-klubba och läsa om EUs utvidgning.


Stridspilot och hängivenhet

Idag har jag fått lära mig en ny sak som jag gått och grämt mig över. Visste ni att stridspiloter inte får vara längre än 1,90 m lång? Detta visste inte jag, är väl ingen "stridspitt", men tycker jag borde ha hört talas om det. Många "tänk om" har infunnit sig men måste väl erkänna att jag förkastar dem jag kommit på. Om nu flygplanen måste byggas som de gör för att få ut maximalt går jag med på detta. Första tanken var hur befängt det var, men man ska inte alltid gå på första känslan.

Såg på Växjö Lakers idag. De spelade mycket bra och lyckades vinna över Ljungby. Fascinerande att se människor som lever för laget. De går hela dagarna på jobbet och bara väntar på att det ska bli matchdag. På med Lakerströjan och fort iväg till ishallen. Väl där går man runt och pratar med grabbarna och diskuterar hur matchen kommer gå, vilket man gjort alla dagar innan matchen med. Påminner om "klagomuren" hemma på Högsby IKs matcher. Tro inte att jag ser ner på människor som lever såhär. Det är bra att det finns saker som ger människor chans att känna mer mening.
Hanneschh berättade att han hört att det finns en gubbe i Jönköping som inte missat en enda hemmamatch med HV 71 sen, ja just det 1971. Hängivenhet.

"Vänner igen"

Nu ska ni få höra. Jag skickade in ett gästinlägg till praktikanten på 1000apor. Jag tänkte jag kunde fått 15 minuter i rampljuset (samt bräcka Sakkou för det kommer bli en sommar med honom där han är killen med fashion som det ser ut nu). Mitt gästinlägg bestod av att jag beskrev min första fylla. Jag spetsade på det lite må jag erkänna men endast väldigt lite (Jag blir ju ofta kallad för "Överdrivarn" så jag kände att jag kunde göra det). Får se om jag kommer att publicera det jag skrev här i min blogg, funderingar finns iaf.

Men nu kommer vi till det intressanta. Kände att det skulle kunna gå, jag var ganska nöjd. Idag får jag ett svar från Amanda, som praktikanten heter, där hon skriver följande:

"Fan. Jag vägde mellan ditt och ett annat inlägg. Tänkte bara säga det. Vill du veta vad som fick mig att inte välja ditt kan jag säga det. Det är inget elakt. Bara en liten grej. Hi hi,nu har jag en hemlis som du säkert vill veta. Då får du böna och be.Ha ha flummig jag låter nu.
VI hörs! AManda
"

Kände att jag var tvungen att skriva tillbaka. Vi mailade några gånger, ja jag fick veta hemligheten, och till slut skriver hon:
"Du med. Nu är vi vänner igen"

Det kan hon tro. Jag ska krypa in i min grotta och planera min hämnd på denna människa!


Jag och min datorstol

Nyss uppstigen från min mjuka säng. Mina första 10 steg gick mot köket där jag pressade apelsiner och en lime, fyllde upp mitt glas. Tunnbrödsrullar fick smör på sig för att sedan rullas ihop. Sen gick jag till min åtråvärda datorstol för att sätta mig ner och känna hur bra mitt liv är när jag sitter här. Så långt har jag kommit på den här dagen. Ska snart ner till Universitetet för att få folk att förstå hur mycket kåren gör för studenterna.

Huvudvärk igår hela dagen, ville bara inte vara en mes och skriva det i bloggen. Jag tog inga psykologiska panodil för att smärtan skulle gå över. Jag bet ihop istället och idag är den borta. Jävla panodil...Oldschool. Jag, Sakkou och Boston i beatles-frisyren i Amsterdam.

Konsten att studera

Många kanske tror att det bara är att sätta sig ner och börjar plöja i böckerna för att ta in kunskap som man sedan ska kunna. Men jag ska berätta en hemlighet för er, ni har fel! Det är bra mycket mer än så. Först måste man hitta en bra plats i en icke-störande miljö. Redan här kan ni börja se problem. Ofta inbegriper detta att man inte sitter hemma där det finns tillgång till mat, TV, böcker och dator.
Nej man vandrar till biblioteket. Väl där måste man ta sig den vanliga rundan för att hitta en bra plats. När man valt plats och plockat upp alla saker från kassen, rör runt sakerna på bordet så att det ska se ut som man suttit där sen morgonen, är det dags att ta den vanliga rundan för att hitta folk att hälsa på. Jo man behöver vara social och hålla uppe den där kontakten som oftast bara består av att säga hej och nicka lite på huvudet.

Nu kan man äntligen sätta sig ner i lugn och ro och öppna böckerna. Man sätter upp ett mål om hur mycket man ska ha läst innan man får sätta sig vid en dator, kolla mail och diverse annat. Målet nås halvvägs då man anser att man varit oerhört produktiv. Blicken rör sig sakta över omgivningen, man sträcker på sig för att sedan resa sig upp och gå mot en dator. Här brukar man ha ledsnat på pluggandet och bestämmer sig för att köra ett sista race innan man går hem.

Det är inte såhär varje dag men det händer. Förstår ni min situation? Det är en konst att studera.

Sommarkurser

Inatt bestämde jag mig fullt ut för att läsa sommarkurser på distans vid Växjö Universitet. Jag kommer läsa två kurser. Den första heter Fantasylitteratur och den andra Harry Potter och hans världar. Här snackar vi spetskompetens. När jag kommer till min arbetsintervju och de frågar mig vad jag har som andra statsvetare inte har kommer jag glatt kunna säga att jag läst 7,5 högskolepoäng om Harry Potter och hans världar.

Vad händer annars? Jag försöker fortfarande kurera mig sen helgens bravader. Man är inte 18 längre.

Tillbakablick

Sitter i min ensamhet och tänker tillbaka. Jag stannar kvar vid ett minne som jag har av en fotbollsturnering. Det var Barometern cup och jag var 11 eller 12 år gammal. Vi hade gjort en mycket bra turnering och tagit oss till finalen där Smedby stod för motståndet. Detta Smedby var mycket bra och hade 3-4 spelare som var med i det framtida Smålandslaget. En var Fredrik Petersson som kom till pojklandslaget och spelat några matcher för Kalmar FF. Vi fick stryk med 2-1, de var bättre än oss. Men det som jag minns är hur en kille efter slutsignalen hoppar ner från läktaren och kommer mot mig. Jag är just då väldigt ledsen och hatar att förlora, om än mer förr än nu. Han kommer fram till mig och klappar mig på axeln och säger: Tjejen däruppe tycker du är skitsöt och att du kämpat bra! Jag tittar upp och en snygg tjej ,runt 18 år gammal, sitter där och vinkar till mig. Jag får inte fram något leende men jag kommer ihåg att det värmde i kroppen. Jag vet inte om det var för att hon tyckte jag var skitsöt eller om det var för att jag kämpat bra. Jag gratulerade Smedby till segern och sedan var den turneringen slut. Men frågan är vad som gjorde mest intryck?

Fosterställning och pizza

Igår var den galnaste kvällen på väldigt länge. Ja galnaste sen nollningsveckan. Det var Högsby-stuk på det hela, fullast vinner. Allbäck och Anna vann och kom inte ens ut på Sivans, eller Allbäck kom ut men fastnade i kassan då han inte hade pengar och när han väl fick pengar av Hanneschh så tog det väldigt lång tid innan han gav kassörskan pengarna. Han försvann hem efter 5 minuter så jag anser inte att det räknas som att vara ute.
Jag var med om en incident. Mitt balanssinne var rubbat av all jäger i min kropp så jag föll handlöst på dansgolvet. Jag försökte rädda situationen genom att snabbt ta mig upp men jag tror jag bara gjorde allt värre. Såg ingen som skrattade högt men oj vad folk måste ha mått bra. Det var inget dödligt fall som Annas var men ack nästan.

Nu räknar jag med att äta pizza och inta fosterställning.

RSS 2.0