Angel - Massive

Usel jävla start på dagen. Först sover jag bort tre timmar och vaknar klockan 11. Sen lyckas jag att sätta på fel platta på spisen där det står en plastburk som smälter ihop. Detta innebär att brandlarmet går igång för andra gången på en månad. Till råga på detta hade jag angett fel datum i kallelsen till Vespas årsmöte. Är det en bra dag? Tja, det är ju iaf fredag. Känns inte som om det kommer bli mer hemtenta innan söndag nu...

Förresten om ni läser Gustavs kommentarer så bli inte rädda. Jag har ett livsuppdrag som är att försöka ge den mannen en gnutta ödmjukhet. Det är nästintill omöjligt men jag kämpar.

Lay it Down Slow - Spiritualized

Herregud. I maj satt jag och höll igen tårarna när jag såg sista avsnittet för Prison Break. Då ska ni veta att jag endast gråtit till två filmer innan i mitt liv där den ena var Armageddon (flame on) samt någon annan film som jag såg med min mor när jag var yngre och inte vet namnet på. Idag den 14:e oktober 2009 får jag reda på att det kom ut "Prison Break the movie" en vecka efter sista avsnittet i maj. Den här filmen visar vad som händer innan de spolar fram det 4 år. Vilken lycka att jag finner den här precis när jag ska precis har sett om serien. Det är ju som ett ljus i mörkret. "Be the change you want to see in the world"

Fascinerande att man kan bli så fäst vid karaktärer i filmer/serier. Nullah har retat mig för att jag hyllar Michael Scofield. Men nästa gång ska jag bara fnysa åt henne.


Vi mot världen - Lorentz & M.Sakarias

Då var då ögonblicket här. Numera har jag en handledare som ska vara en stöttepelare på min väg att skriva en bra C-uppsats. Min förhoppning är att den här kvinnan ska vara ett bra bollplank. Kan inte förstå att det redan är dags att skriva den här uppsatsen. Känns som om det var igår Ann kom in i klassrummet med sin EUmugg med te i och blickade ut mot en klass som antagligen hade så mycket spritångor att hon egentligen behövde gasmask. Tiden då Campus kändes som ett Ikea där man kunde gå och gå utan att hitta rätt och när man väl hittade rätt tog man alltid samma väg utan att tänka på att det fanns en snabbare väg. Men nu är alltså tiden inne.

För övrigt så tycker jag att Malta kan ta poäng mot Portugal.

Catch the wind - Donovan

Gud hör bön brukade HG Strömer och sen flina med hela sitt ansikte varpå han säger "Gud hörde bön" och sen göra något listigt drag. Jag nöjer mig med att Gud hörde bön då jag nu sett att ett städföretag annonserar här på campus. Nu ska bara Gud höra bön om att priset är rätt med.

För övrigt är det ganska kul att Nobelprisvinnaren i ekonomin, Elinor Ostrom, har haft en bok i min förra delkurs. Jag satt då och klankade ner på att hon inte kunde lösa stora kriser med sitt tänk om förnyelsebara resurser i globala sammanhang. Känns ju inte som om jag fick vatten på min kvarn när hon får det här priset.

Natt i Ligurien - Björn Afzelius

Det har varit helg här i Växjö. Orkar dock inte gå igenom den ordentligt så en kort sammanfattning får säga att den var helt trots Sveriges torsk på Parken.

Jag ska ge er mina fem cent av vad jag tycker om svensk landslagsfotboll. För det första tycker jag det har varit starkt av Lagerbäck att ta oss till så många slutspel när vi faktiskt är ett ganska litet land.
Det som dock inte har genomsyrats av Lagerbäck är hur han låter landslaget spela. Om vi tittar på hur ungdomslandslagen spelar finner vi en helt annan filosofi som är mer modern medan Lagerbäck har en mer ålderlig filosofi. Skulle kunna gå in mer på djupet hur den moderna filosofin ser ut men ska inte trötta ut er. Men låt säga att jag är för att Jörgen Lennartsson ska få ta över det svenska landslaget.

Jag behöver en kostym till sittningen på lördag. Funderar på att gå som farsan Baloo men det är oklart hur jag ska få tag i den utstyrseln. Någon som har en sådan liggandes hemma?

The Story - Brandi Carlile

En kväll börjar lida mot sitt slut. Det som började med Guitar Hero och öl slutade med TP och öl. Den på förhand utvalda favoriten PolisJohan pallade inte för favoritskapet och vek ner sig. Eller han var den som lyckades bäst med att få i sig alkoholhaltiga drycker dock. Jag fyllde upp min tårta väldigt snabbt med mina medspelare bakom mig i spelet, långt långt bakom mig. Till slut kunde dock Hans fylla sin och med lätthet knata in och vinna spelet till miner av förbluffenhet från mig och Allbäck.

Tre milstolpar för dagen:
* Hans gnällde INTE för första gången på att jag hade dåligt lyse i min lägenhet när vi gjorde något som krävde ljus idag.
* Pablo Aimar har hunnit med att bli 30 år OCH spelar nu tydligen i Benfica.
* Jag försöker idka byteshandel med Laul för att få tag i en "kalling". Mitt Ajaxölglas mot ett par kalsonger.

Imorgon gäller det att skrika fram Sverige till ett bra resultat på Parken. Rykten säger att Palo da Pimp, the lost son, ska behaga oss med sin kropp. Detta händer inte varje dag.

Torsdagsfyllor som förr var en legend verkar nu mer ha blivit en myt. Skyller detta på Mli och Magnus som inte finns här längre...

Ber en bön - Ken Ring

Bjöd in två människor från Jehovas igår. Att de bara orkar gå omkring är ju värt en klapp på axeln. Jag har varit trevlig mot dem varje gång och diskuterat och gett dem svar på frågor om min tro. Den här gången slog han på måfå upp ett kapitel i "den eviga boken", som de själva verkar kalla den, och läste innantill.  Stakande fick han fram att texten handlade om tårar och svett som han sedan relaterade till att Gud är en högre makt som kan ge oss trygghet. Jag fattade inte alls hans relaterande men svarade snällt att det visst kunde det vara så. Det var inget snack om Djävulen dock, det brukar alltid tas upp. Mitt mål med min trevlighet är att försöka få dem göra något fint för mig som tex ta ut soporna eller diska. Vi får se om vår relation når så långt innan jag drar.

Every Morning - Basshunter

Inte många knop som görs idag. Kan dock stoltsera med att jag påbörjat mitt pluggande. Tung kurs har vi nu men det är faktiskt inspirerande och motiverande. Idag har jag tex lärt mig vad en normativ analys är. Inte för att jag kommer använda mig av den själv men någon gång i livet kanske jag kan få nytta av den kunskapen.

Min datorstol håller på att falla isär. Skruvar borde skruvas åt men det finns på något sätt lite spänning och nöje med att inte göra det. Man vet aldrig om stolen ska falla sönder i bitar när man sitter på den. Kommer antagligen skruva åt dem när jag blir rädd när ett jätteknak kommer.

Glenn ska på Capitals nu i dagarna. Jag tycker hon borde snärja Nicklas Bäckström. Tror det är möjligt för han verkar så blyg. Då har hon livet säkrat. Boomba Baby, som jag brukar säga när jag sätter ett servess.

Paint it black - The Rolling stones

Efter påtryckningar från ljus och mörker kommer det härmed: "Berget, ert läsande i natten"!

Spontautgång. Helt oväntat skedde det. Från att ha spelat Pro Evo med Stein och Ordaz med guiness så kom föfrågan om en sen utgång på Sivans. Trots att man är gammal i gamet så gav jag mig ut. 90-talet har helt klart tagit över Sivans med allt från regelbrytningar till nollrespektmötande till äldre studenter. De beter sig som en okunnig fotbollspelare.
Ljuset i mörkret var DJn som efter många om och men jag kände. Niclas ska ha en stor eloge för sitt DJande som var intressant och imponerande.

Update på lägenheten är att jag håller det numera fint här. Mina älsklingar mår bra och frodas i fönstret. Imorgon står pluggande och en promenad på programmet.

Natten är ung för vissa men för en rutinerad räv som mig så närmar sig sluttampen...

Boom boom pow - Black eyed peas

Eftersom jag äntligen är pigg igen så har det fört med sig vissa bra saker. Numera ställer jag inte om klockan 5 gånger på morgonen och sover till 11. Tommy på BK och jag har återupptagit kontakten och är nu vänner igen.
StarkAlle är fortfarande vapendragaren när det gäller BK och kör hårt med mig precis som vanligt. "Det där är alldeles för lätt för dig" är en mening som används flitigt av honom.

Jag har en fruktskål på mitt bord. Det är massa roliga frukter och en ingefära. Det är verkligen "finn ett fel" på den. Men samtidigt har den en rolig form och får mig att småle ibland bara för det. Tror jag kan ha lärt mig detta av Nisse. Därför får den vara kvar i min fruktkorg.

För övrigt är jag stolt, mycket stolt.

I gotta feeling - Black eyed peas

Sen i söndags har det infunnit sig ett magiskt och strålande sken i min lägenhet. Vart jag än går i den så bländas jag av det här skenet. Nu skulle man kunna tro att det är Jesus som flyttat in i min lägenhet och sprider detta sken men så är icke fallet. Nej för min lägenhet är städad, grundligt. Om det kom in utomstående hade de antagligen trott att jag har flickvän, så jävla rent är det här.
Jag har väl lite att tacka mina föräldrar för en stor hjälpande hand. Men sätter man barn till världen så kommer också plikten att se till att ungen lever rent.
Det finns två speciella saker i lägenheten nu som är värda att nämnas.
1. Jag har införskaffat mig tre barn. Två vita och en lite mörklila. De fullkomligt strålar när de blickar ut genom mitt fönster. Den längst till vänster heter Jolie, mitten är Jennifer och den längst till höger Krüger. Det är mina orkidéer som jag pratar om.
2. När städningen nådde sin topp kom de fram. Historien är formad av dem. Trots att det var 5 år sen sist glänser de i kapp med lägenheten. Jag talar om de legendariska skorna Kelme som var mitt märke och skor under 3 år. Vita som snö och tempelriddarlika var de mitt vassa vapen i både närkamper och skottlägen. Dessa skor lades på hyllan efter matchen på Eyravallen. Nu hänger de i taket här hemma.

Igår ropade alla röster på Öster men inte kunde de vinna för det. Öster började spela boll när det var 20 minuter kvar då de redan låg under med 1-0 vilket inte räckte för att vända. Det var dock härligt att vara där med Sakkou och Ricky "korridor". Det var även kul att se Fredrik Petersson spela. Var väldigt längesen och han ska ha cred för sin insats. Bäst i Öster.

Jag vet inte om det är för att lägenheten är städad eller om det är för att jag blivit frisk men jag går runt med ett leende på läpparna hela tiden. Känner mig som en superhjälte.

RSS 2.0