Missing the light of the day - Air

Dagarna flyter på i vanlig ordning, om än lite snabbare, här i Bangkok. Vi har börjat bli mer "local" då vi äter vid gatustånd och beställer in mat som de lokala thaiarna äter. Det är helt fantastiskt måste jag erkänna. Känner mig som Kent gjorde i Turkiet med det mesta dock när du äter och äter även fast du svettas konstant och det bränner i munnen.

Fick tillbaka första thaiprovet och det såg positivt ut inför midterms. Tycker fortfarande att thaikursen är den enda som är värd att få kallas kurs här för tillfället. Det är en utmaning och det är lärdom i den. De andra kurserna är väldigt långtråkiga och lärarna har i många fall fel i vad de säger. Men jag ler mitt raraste leende och nickar som en idiot.

Till helgen åker de flesta till full moon party. Jag har bestämt mig för att vara en duktig människa och stannar hemma och dricker vatten istället.

Var i Lumpini Park häromdagen och såg reptiler, sköldpaddor och njöt av en grön natur mitt i centrala Bangkok.

Väldigt kul att läsa kommenterar som ni skriver. Framför allt var det roligt att Pelle skrev. Är väldigt glad att du mår bättre och du ska veta att jag pratar fotboll med folket här!

* Biblisk händelse på tennisplanen. Byt ut gräshoppor mot flygande myror. Miljoner flygande myror attackerade mig och Jyri när vi spelade tennis. Riktigt obehagligt.
* Väntar fortfarande på Guti...
* Varnade en österikare att jag var svensk när han ville dricka ikapp med mig. Det slutade med att någon fick leda stackaren därifrån.
* Hittat en italienare som jag ser på fotboll med på nätterna när det är bra matcher. Roliga diskussioner England kontra Italien.
*Verena har haft sin tredje besökare här nu. En mycket trevlig tjej vid namn Mai Anh. Hängt väldigt mycket med dem.

Streets of Philadelphia - Bruce Springsteen

Efter en hektisk helg i Pattaya har jag nu tagit mig tillbaka till lugnet(?) i Bangkok. Resan till Pattaya var väldigt rolig även om stället var väldigt speciellt och annorlunda. Det bestod av pubar, gogo bars, discon, matställen, ladyboys, prostutierade, gamla vita män och ett gäng utbytesstudenter. Nu kan ni ju försöka föreställa er stället jag var på. Blir nog aldrig en återförening mellan mig och Pattaya dock.
Vi var 4 tjejer och 5 killar som åkte och resan förde oss närmare varandra vilket är bra så folk kan börja slappna av.

Min thailändska gör framsteg och jag kan nu hålla ett samtal med en thailändsk person i kanske 30 sekunder innan mitt vokabulär tar slut. Det är dock fortfarande lika inspirerande att lära sig ett nytt språk och jag får mycket beröm i klassen av både studenter och lärare.

Jag och en finsk lirare vid namn Jyri ska börja spela tennis nu. Från mitt fönster ser jag en tennisbana ca 500 bort som ligger uppe på ett tak. Niclas Federer is back och efter min träning med Nullah och öldrickande under upprensandet av tennisbanan i Högsby känner jag mig nu mogen att ta nästa kliv framåt i min tenniskarriär.

Min amerikanska polare Bill ligger inlagd på sjukhus av matförgiftning. Jag var en sanna vän och köpte lite saker till honom och hälsade på. Och efter att jag berättat om mina upplevelser på sjukhus så tyckte han att matförgiftning var helt ok.

* Snart kommer Guti! Jag väntar...
* En taxichaufför skrattade åt mig när jag försökte säga tiger och göra rivtecken när jag egentligen sa apa.
* Har numera hittat 8 kandidater som ska följa med mig hem till Sverige
* Enligt min lärare i Politics and Government är Thailand verkligen en demokrati
* Samma lärare förutspår att landet går under när kungen dör
* Fick ett samtal från mina amigos i Mexico, det var mycket uppskattat och de verkar må bra!
* Min address är följande: Boss Mansion Tower CO. LTD, 3241 Rama 4 Road, Klongtoey Bangkok 10110  Både surdegsbröd är uppskattat som vanliga brev.

Saknar Jakob, Filippa, Felicia samt Krigarn. Resten får känna sig saknade om ni känner er träffade.

Endless Skies - VNV Nation

Livet i Bangkok rullar vidare. Jag lär mig väldigt mycket hela tiden och även om kulturkrocken finns här så blir den mindre och mindre. Dagarna går ut på att umgås med så mycket folk som möjligt. Har träffat väldigt mycket folk här och det är minst sagt en salig blandning.

Studierna går framåt och ibland bakåt. Thaistudenterna är inte de mest ambitiösa eller mest smarta studenterna jag stött på. Lärarna har inga problem med att studenterna tar upp telefonen i klassrummet och ringer ett samtal. Det har även förekommit att lärare pratar i telefon under föreläsningen också, skratta eller gråta? Jag försöker dock göra det bästa av situationen. Jobbar hårt med thai-kursen som börjar bli riktigt svår. Ska kunna alla konsonaters och vokalers tecken till på onsdag. Ser inte hur det ska kunna funka men jag försöker.

Har nu sett filmen Avatar. Den nya 3D-tekniken är ju fantastisk. Jag är glad att jag fick uppleva det. Filmen var också väldigt bra. Som "Storken" sa om "To Fast to Furious" säger jag om denna filmen

Imorgon åker jag till Pattaya, för att pattaya.

* Åkte den värsta taxiresan någonsin igår. 8 pers i bilen och en tjej satt på växelspaken... Taxichauffören bara skrattade och resan var gratis.
* Träffat två svenska killar som bor på hotelet. Verkar vara trevliga prickar.
* Åt sötade popcorn, konstigt men helt ok.
* Läraren i Politics and government tycker att Thailand är en demokrati.
* Väntar på post från Kocken med surdegsbröd i.
* Bosse verkar sakna Thailand, eller iaf buckets och McDonaldshemkörning
* Nisse saknar Pinala

Long Beach - Gus Black

Ibland när jag sitter på min balkong och läser tittar jag upp. Jag ser ut över en stad och inser att jag är iväg på ett äventyr där jag inte har full kontroll. Då brukar jag le lite fånigt och klappa mig på magen och njuta några minuter. Sen fortsätter jag läsa med det fåniga leendet fastklistrat.

Igår var jag iväg på poolparty. Alex the french guy bjöd oss till sitt hotell som skulle ha många stjärnor i Sverige. Det kändes helt klart lite konstigt när man festar och badar i en pool som är omringad av fönster från bebodda lägenheter. Vet inte hur många gånger som personalen kom för att säga att vi fick dämpa oss.
Kvällen blev lyckad och jag träffade den skönaste taxichauförren än sålänge i Bangkok. Jag lyckades kommunicera på thai och jag var både förbluffad samt nöjd. Vi bytte nummer när vi kom hem så nu tycker jag att jag har skaffat mig en personlig taxichaufför.
Imorgon är det dags för skola igen där jag ska lära mig om metaforer samt ironi. Case closed.

* När Bill pissade på Emres toalett hoppade en salamander ner bredvid honom vilket utbröt kaos. Bill skrek, Emre ringde receptionen i ilska och jag... jo jag gapskrattade.
* Vi beställde McDonaldsmat klockan 6 på morgonen som de körde med utkörning till hotellet. Utkörningen som jag blev förbluffad över i Växjö har nu nått nya dimensioner här.
* "Per Morberg" är konstant full
* Tanja kunde inte förstå hur tyskar inte kunde veta vem Günther var som sjunger "Tiny winy stringbikini" tills jag fick säga att han var svensk...
* Jag är dålig på att svara på mail. Ska sätta mig en kväll och svara på alla.

Sex on Fire - Kings of Leon

Så igårkväll var det då dags för att på riktigt pröva på nattlivet i Bangkok. Vi drog till den turisttätaste gatan i hela Bangkok vars namn är Khaosan Road. Det började normalt för att sen eskalera till något galet.
Det är inte superbilligt att vara ute en hel kväll men det var ack så roligt helt klart. Har hittat roliga människor att umgås med som gör det lättare att leva och tycka om staden samt universitetet.

Idag träffade jag en kopia av Per Morberg nere på hotellets restaurang. Han var finne men pratade flytande svenska (Precis som bröderna Vitikainen). Det var obehagligt hur lik han var den store kock-idolen. Dock verkar han vara väldigt speciellt och jag smet iväg efter att ha bjudit igen ölen.

Ikväll blir det väldigt bananas här och ska nog titta en film eller två på rummet. Kan trösta alla avundssjuka med att vädret inte är stabilt för tillfället. Det regnar just nu. Men jag klagar inte, det är faktiskt ganska skönt. Inga 30 cm snö som ligger.

* Jag såg de bästa jävla dansarna jag sett live igår. De hade lätt platsat i det där programmet på MTV. De breakade loss som om de föddes breakdansandes.
* Igår var min första bucket här i Thailand. Farligt farligt.
* Kackerlackor har synts till på mitt rum. De jagas med skor.
* Thailändskan utvecklas sakta med säkert.

Heart of glass - Nouvelle Vague

Gårdagen var jag på plats på universitetet igen. Hade två klasser, den ena var ny och hette "man and environment". Jag hade ingen aning vad den skulle riktigt handla om men hoppades att den skulle ha lite med hur miljöproblemen ser ut i världen. Men ack vad fel jag hade. Det var en kurs som handlar om hur jorden fungerar. Det blir minst sagt en utmaning för en annan som gjorde allt för att slippa biologi, fysik och kemi under högstadietiden. Vi fick göra ett "prov" första föreläsningen också. Alla hade köpt kompendiet man skulle ha utom jag. Som tur var tog jag anteckningar under föreläsningen och kunde på så sätt antagligen få tillräckligt många rätt.

Senare var det thai-klass igen. Där jag var den första som fick beröm för mitt uttal. Kändes som en seger med världsliga mått när hon sa det. "Niclas, your pronunciation is almost perfect!". Sakkou vet vad jag ville skrika högt.

Just nu tvättar jag nere i tvätteriet. Jag tror jag förstör alla mina kläder. Fattade inget alls av tvättmaskinen och folk stod och log åt mig.

* Verkar som om Sverige är kallt. Är jag ledsen?
* Läraren i Man and environment har fruktansvärt dålig engelska.
* Har hittat ett gäng svenskar som studerar på universitetet

Hoppas folket i Dynggöla (kusinens namn på Högsby) har det bra.

Shoreline - Anna Ternheim

Andra dagen i skolan är nu avklarad. Har redan insett och förklarat min kärlek till universitets kantina. Finns massvis med mat att välja på och den är både riktigt god och riktigt billig. Perfekt för en student.
Första klassen skulle börja kl 14. Jag och Bill (En amerikansk utbytesstudent) var i god tid och väntade. Runt 14 trillade lite thaifolk in. Efter en kvart kollade någon sin mail och såg att klassen blivit inställd. När man för en gångs skull är sugen på att plugga och vara på föreläsning så blir den inställd...

Jag hade dock thai-klass lite senare. Det var en upplevelse och jag kommer satsa hårt på den. Den verkar helt ok och det är inspirerande att ha chansen att lära sig ett nytt språk på plats. Nu kan jag lätta artighetsfraser och andra nödvändigheter för att klara mig här. Kan inte låta bli att tänka tillbaka på tyskan under högstadiet med Heinz som lärare. Tror jag fick en bra inställning till språk och jag får väl tacka honom för det när jag kommer tillbaka.

Annars har kvällen bestått i umgänge på lobbyns balkong med Verena (En tyska som studerar i Österrike) och Yuri (En finsk student). Det var mycket trevligt.

Jag förstår många människors önskan att se mig i studentuniform. Ni kommer inte bli besvikna när bilden väl kommer. Den som väntar på något gott...

* Det går inte att streama varken På Spåret eller Paradise Hotel här
* Stolarna i klassrumen sitter fast i borden. De är inte gjorda för Berget.
* Nullah är snart på ingång till sydostasien
* Seven Eleven-tjejen och jag har så smått blivit kompisar.
* Kul att se att bloggar börja ploppa upp runtomkring som förtäljer utlandsstudier

Första skoldagen

Idag var första skoldagen för mig. Dagen då allvaret skulle börja här i Bangkok. Allvaret slutade efter 5 minuter, hoppet lämnade mig efter 20 minuter.
Det var jag och 7 thai-studenter i klassen Creative Reading. Började ana oråd när läraren repeterade vissa meningar i början. Thai-studenter är inte världsbäst på engelska om man säger så. Så i grova ordalag så handlade kursen om att förstå engelska på ett mer avancerat sätt. Läraren sa: "If you say that a man is big as a mountain, you really don't mean a real mountain." Alla thaistudenter kollade konstigt men efter andra gången fattade dem att det menades att en människa var stor.
Nu funderar jag på att hoppa av den klassen och ta en annan istället. Läraren sa dock att jag kunde studera indviduellt och inte behövde gå på föreläsningarna.

Annars så samlade jag alla utbytesstudenter idag på hotellets balkong för umgänge och öldrickande (Jag för traditionen vidare Magnus). Det var mycket trevligt och folk släppte loss en aning. Det kan bli ett riktigt fint gäng här nere.

Hoist the colours

* En tiggare tryckte en plastpåse med majskorn i handen på mig och slet sönder den. Hon krävde mig på 50 bath, hon fick 20. Imponerande move dock.
* Fick en thai-tjej att springa ett 400 meterslopp för att få tag på skjortor, bälte och slips idag på skolan.
* Det går inte att gå till universitetet utan att svettas sönder min skoluniform. Det tar 10 minuter att gå men det är verkligen omöjligt...
* Dubai har numera världens högsta byggnad, tror jag...

Ett äventyr påbörjas

Efter att ha haft en fridfull jul i Sverige begav jag mig då till Thailand. Det var en lång och ganska dryg resa hit. Planen är gjorda för kineser och med mina "Anja Pärsson-ben" så blev det ingen bra ekvation.

Bor på ett hotell som heter Boss Tower och trivs alldeles utmärkt redan. Folket i lobbyn älskar fotboll och jag har redan planerat att sitta och kolla på fotbollsmatcher med dem på nätterna. Hotellet har träningslokal, restaurang, tvätteri, liten kiosk och pool.

Innan det nya året för oss västerlänningar kom hann jag med att ha en introduktion i skolan som bestod av att jag fick välja kurser, genomgång av regler och orientering på skolan. Andra dagen av introduktionen tog de oss utanför Bangkok där vi fick vika lotusblommor, laga riskakor, äta frukt och vara på en orkidéfarm. (Jolie, Krüger och Jennifer hade passat perfekt där)

Under 4 dagar nu har jag konstant åkt runt och försöker orientera mig här i Bangkok. Gått upp kl 8 och är hemma runt 18. Det är helt fantastiskt med en ny kultur. Känner mig som ett nyfött barn som tar in alla intryck och lär mig.

Jag kommer hålla inläggen på bloggen korta för annars är det både tråkigt att skriva som att läsa dem. Ska dock försöka ange lite milstolpar som slut på bloggarna för små korta roliga saker.

* Använder inte AC på rummet utan kör med en liten fläkt som jag byggt ihop. (Garagebyggeövning)
* Träffat mycket roligt folk från hela världen
* Fick vänta i 9 timmar på en iskall flygplayts i Beijing
* 55 är haha på thai som vi skrattade oss fördärvade av i taxin när han sa det.
* Thaiarna skrattar åt min röda näsa. (Ingen skillnad från Bulgarien)
* Män på gatan har kallat mig för Superman ett flertal gånger.
* Första personen jag träffade i skolan var svensk, från Kalmar OCH kände Larssa och Piell. Stor värld?
* Allt är löjligt billigt här. Äter för under 10 kronor för det mesta.

Bilder kommer komma.

RSS 2.0