Konsten att studera

Många kanske tror att det bara är att sätta sig ner och börjar plöja i böckerna för att ta in kunskap som man sedan ska kunna. Men jag ska berätta en hemlighet för er, ni har fel! Det är bra mycket mer än så. Först måste man hitta en bra plats i en icke-störande miljö. Redan här kan ni börja se problem. Ofta inbegriper detta att man inte sitter hemma där det finns tillgång till mat, TV, böcker och dator.
Nej man vandrar till biblioteket. Väl där måste man ta sig den vanliga rundan för att hitta en bra plats. När man valt plats och plockat upp alla saker från kassen, rör runt sakerna på bordet så att det ska se ut som man suttit där sen morgonen, är det dags att ta den vanliga rundan för att hitta folk att hälsa på. Jo man behöver vara social och hålla uppe den där kontakten som oftast bara består av att säga hej och nicka lite på huvudet.

Nu kan man äntligen sätta sig ner i lugn och ro och öppna böckerna. Man sätter upp ett mål om hur mycket man ska ha läst innan man får sätta sig vid en dator, kolla mail och diverse annat. Målet nås halvvägs då man anser att man varit oerhört produktiv. Blicken rör sig sakta över omgivningen, man sträcker på sig för att sedan resa sig upp och gå mot en dator. Här brukar man ha ledsnat på pluggandet och bestämmer sig för att köra ett sista race innan man går hem.

Det är inte såhär varje dag men det händer. Förstår ni min situation? Det är en konst att studera.

Kommentarer
Postat av: Sara

Instämmer i allt du säger... Tänk vilka studiereslutat man fått om datorerna tagits bort!

2009-03-02 @ 18:24:16
URL: http://sassasinstans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0