Fotboll och Hockey

Idag hade jag seminarie och den läraren som alla är rädda för skulle vara den som styrde seminariet. Trodde jag skulle bli sågad vid anklarna för min uppsats men han valde istället att hylla min idé. Fick i princip ingen negativ kritik och detta kändes ju väldigt bra.

Kvällen har jag tillbringat med Hanneschh Hans som var här. Jag satt klistrad vid datorn och följde Manchester United - Arsenal och Hannes satt vid TVn och kollade på Sveriges vändning i Hockeyn. Vi beställde hem pizza och njöt.
Sedan efter det fortsatte vi med diskussioner som relateras till hockey elelr fotboll. Jag tycker det är fantastiskt.

Visste ni att Pittsburgh spelade utan en kapten i ett år för att hylla Mario Lemieux? Eller att när talangscouten som hittade George Best sade "Jag tror jag har funnit dig ett geni" till Sir Matt Busby?



Vem som inte var där ser vem Hanneschh skall föreställa? Lite taskig bild för att se det men tänk stor mustasch med!

Tillbaka till vardagen

Vet att jag skrev innan att jag mer utförligt skulle berätta om hur det gick i kårvalet. Nu när jag sitter och funderar på hur jag ska formulera mig står det helt still. Jag räknar alla röster på mig eller listan som personkryss och det gav mig 54 personröster. Detta känns mycket bra och jag slog Moderata Studenters lista själv samt var och nosade på Vänsterns lista med. Vet itne vad detta säger egentligen, tråkigt nog skulle jag tro att det beror på att studenter inte bryr sig om att det är val och vill inte påverka.

Med detta i minnet så jobbade jag i lördags för VK på Sivans. Det var röj och jag fick stå i drinkbaren i nästan 2 timmar. Den där Färjan-Håkan kan slänga sig i väggen för oj vad drinkar det gjordes och goda var dem också antagligen, om nu studenter känner efter!?
Efter vi jobbat började vi festa och det slutade med att vi spelade vinbrännboll klockan 8 på morgonen där jag slog ett frivarv där jag hann fylla på mitt vinglas vid en bas. Roligt folk var det.

Känner att jag bloggar sämre. Jag skylle på att April och Maj är hemska månader för studenter, speciellt om man är engagerad i saker utanför pluggandet med.

Vinnare

Det blev onekligen ett mycket bra val för mig. Jag kom in i kårfullmäktige med bred marginal. Plockade 54 röster som gärna såg mig som deras företrädare i kårfullmäktige (Viktor trodde jag hade många "ole dole doff" röster) av sammanlagt 680 röstande. Känner mig som en vinnare helt klart. Även om DEMOS kan ses som en vinnare detta valet. Mer information om detta någon annan dag. Nu ska jag ut och röka en segercigarr och bara njuta av allt. More to come...



Här har ni mig igen, lika glad som alltid!

Rolig röst

Jag fick idag en röst genom att någon gjorde en "ole dole doff" bland valsedlarna. Kan vara den roligaste rösten jag någonsin kommer få när det gäller val.

B-uppsats

Såg på Liverpool - Arsenal igår. Galen match och bästa på länge. Detta fylldes upp med en utgång där jag träffade den trevliga mannen från i lördags som sjöng "Emma Hammarlundlåten" med oss i kön. Han var lika full som då medans jag var en aning mer nykter. Det var trevligt och jag fick kolla på Alias när jag kom hem ÄVEN att Sakkou skulle sova!

Nu sitter jag i biblioteket och brainstormar idéer till B-uppsatsämne. Det går sådär. Tror jag har kommit på min C-uppsats men det tjänar inte så mycket till nu. Får se hur detta kommer att arta sig. Det är skönt att det bara är onsdag idag iaf.

Äh vi kör igen!

Glöm inte att rösta i Kårvalet. Sista dagen idag för att Internetrösta, stänger kl 16.


Höll mitt ord

Jag hälsade till alla mina trogan fans under radiosändningen. Ni som orkade lyssna på mig och de andra ger jag en eloge. Min önskan var att få Segertåget som en av låtarna men de hade en färdig playlist tydligen. Annars tycker jag att min radiodebut var ok, inte mer.

Radiopratarn

Ikväll klockan 19:00 kan ni höra på mig i en livesänd debatt på studentradion. Jag kommer framföra en hälsning till alla mina trogna fans därute och bara det borde vara värt att höra. Jag vet inte alls vad jag ska prata om förutom att det antagligen kommer kunna relateras till årets kårval. Vi får se vad som kommer sägas och vilka bloopers man kommer göra. Länkar addressen till radion nedan:
www.studentradionvaxjo.se

Måndag

Måndag och en ny vecka är igång. Hanneschh, som jag börjat kalla Hans då det känns som en logisk förkortning, är antagligen Campus mest upptagna person just nu. Men han är duktig.
Nu ska jag välja mitt B-uppsatsämne och skriva ett fint PM om frågeställning, syfte, metod och allt vad det kan heta. Det löser sig alltid.

Igår hade Filip och Fredriks nya program premiär. Det verkar fått ett negativt intryck från många, jag sällar mig dock inte till dem. Jag tycker de är fantastiska och nytänkande. Helt unika i deras sätt att föra svensk TV framåt. Tumme upp för dem.

Det sista jag vill förtälja är att jag numera är en stolt innehavare av Smålands fotbollsförbunds legitimitetskort! Vilket ger mig gratis inträde till alla fotbollsmatcher i Småland. Jag lovar dock att stödja klubbarna genom att köpa korv på "arenorna".

Rösta på mig i Kårvalet

Ni kan nu som studenter på Vxu rösta på mig i kårvalet, eller rösta på någon annan. Följ addressen nedan och ha ditt mercenatkort till hands så kan du rösta.

https://www.karvalet.se/



Röstar ni på mig blir jag glad.


En väg

En gång för längesen gick jag en lång väg genom läger och matcher för att komma långt i fotboll. Resan var som en dans på rosor, man trampar på taggar ibland. Det var fruktansvärt påfrestande för en kille i 13-15 årsåldern att alltid försöka prestera på topp, hålla humöret uppe och alltid vara vaksam på vad som sades och hur man skulle vara. Jag klarade detta väldigt bra och kämpade alltid för laget. Antagligen var det mina kvalitéer som lagspelare och som person som gav mig chansen att spela i Smålandslaget i fotboll. Min resa bestod tyvärr också av en konstig virussjukdom som höll mig begränsad inom fotbollen i över ett halvår då jag inte kunde ta ut mig alls innan jag spydde. Jag är alltid nyfiken på hur pass bra jag kunde ha blivit om jag fortsatt med fotbollen. Jag var inte och kommer aldrig vara den mest tekniska fotbolsspelaren men det finns något som väger mycket tyngre och det är huruvida man har hjärta för sporten och sitt lag. Med detta budskap vill jag visa för alla att man inte behöver vara bäst i något för att man måste bli uppskattad. Inlevelse, dedikering, vilja och ödmjukhet är något man kan komma långt på vilket fler människor borde kunna förstå.

Tänk vad några glas vin kan göra.


Paneldebatt

Idag var jag med på en paneldebatt som hölls på universitetet. Det var alla listor som ska ställa upp i kårvalet samt lilla jag. Det var roligt och lärorikt. Hanneschh var moderator under den första debatten. Han höll debatten kostymklädd, vilken stilig herre det är. Annars är jag mest trött nu för tiden tyvärr, vilket märks på bloggandet och dess nivå.


Tennis

Då var årets första tennismatch avklarad. Det var bara en träningsmatch och då brukar man inte bry sig om vinst eller förlust. Men tävlingsmänniska som man är måste jag ändå meddela resultatet. Niclas vs Palo da Pimp 6-0. Backhanden måste förbättras fyra fem steg men annars kanske man kan lira lite tennis i sommar hemma i Paradiset. Tennissäsongen är iaf igång. Får se hur lång tid det tar innan någonting i kroppen går sönder.
För övrigt bor jag ju i Sveriges tennisstad (Antagligen i brist på att Växjö är bra på något annat enligt Pär) och då passar det sig att spela tennis.


Hemma i Paradiset

Jag skördar vindruvor i klasar från min altan, solar mig i solskenet, dricker vatten från bäcken som rinner genom min trädgård och bara njuter. Legenden (Ett smeknamn som jag haft svårt att få ha) har hittat hem igen. Alla förstår sig inte på Paradiset och för att uppleva det jag upplever när man är här behöver man tro på det. Precis som att man måste tro på att det finns mat på bordet i Peter Pan-filmen. Här hemma umgås jag med familj och vänner. Jag önskar er en glad påsk och om ni ska fira den i Jesus tecken, familjens tecken eller spritens tecken spelar mig inte så stor roll.

Sugmärken

Röda, blå, gröna ja sugmärken kan anta många olika färger. De kan ha olika former och storlek. Men varför gör man det? Hela gårdagen fanns detta i mitt huvud och jag försökte minnas tillbaka varför jag var en kille som faktiskt höll på med sugmärken. Var det för att "märka" ut att man var ägd eller ägde någon annan? Var det för att det skulle anses vara coolt? Eller var det bara en sån där grej man borde göra om man var ihop på högstadiet?
För mig handlade det nog mest om att det var spännande och lite av en tävling med flickvännen. Man jävlades med varandra samtidigt som viljan fanns där att låta den andre få in iaf ett märke. Det var en kostsam tävling för jag fick i den vevan börja köpa polotröjor. Detta var till en början effektivt men folk fattade till slut varför man bar en polo. Kommer ihåg att man fick pikar av de äldre men detta gjorde det nog bara ännu mer spännande.
Mina tankar går till dagens ungdomar och jag hoppas att de håller sig i skinnet. Det är inte snyggt med sugmärken så sluta upp.

Detta inlägg var inte meningen att verka djupt. Bara så ni vet.


Påsk i Finland

Visste ni att man firar påsken i Finland med sprit i bastun? Detta säger Sakkou. Sen tillägger han att det inte är så konstigt för det gör man varje helg där. Varför är man inte i Finland tänker jag.

Jag och Sakkou var på Stadio della Campus förut idag och vi briljerade så att åskådarna hade hakan nere vid knäna. Det var klackar, överstegsfinter, snurrfinter och skott i krysset om och om igen.

Hanneschh snopp

Denna helgen har Hanneschh haft besök i form av sin syster Ellen som har smeknamnet Snoppen. Hon är  sin bror upp i dagen när man pratar med henne.
Vi tog tag i livet igår och hinkade vin. Vi lyckades väldigt bra och när alla människor sprang till Sivans gick vi upp till Hanneschh lägenhet och fortsatte vårt vindrickande, varför ge upp när man har krafter kvar? Gjort och sagt, det slutade med att Snoppen låg halvt död och alkoholförgiftad i Hanneschh säng då fick jag traska hemåt i natten. Jag dansar och gör tecken till segertåget, men får bara skit tillbaka? Vad är det för fel på folk?



Snoppen in action. Ser ni den slående likheten med hennes äldre bror?

Fel på barn

"Hej jag heter Arvid! Jag gillar spotify för dom har alla Lordis skivor!"
Vad är det för fel på dagens ungar? Lordi? Skivor? Häng med i utvecklingen, det är 2009.

Oj

Jag lärde mig telegrafi i morse.



Klassisk bild på någons kompis.

Tidigt

Ja klockan är tidigt men solen skiner in på mig. Ska skriva klart en rapport till dagens seminarie som handlar om respondentundersökningar. Jag hade planer på att gå ut och springa idag men eftersom jag har min viktiga vila som elitidrottsmän behöver ibland avstod jag. Min vila har pågått i 4 år men jag känner att snart har träningen lagt sig och jag är tillbaka starkare än någonsin.

Gubbvila

Sakkou är här ikväll och vi har gubbvilat hela kvällen. Sovit till och från samt blandat med att lyssna på musik. Detta spotify är en mycket bra skapelse. Jag kommer ihåg tiden när det var 56k modem och man satt på biblioteket och hade bokat upp en halvtimme som man fick göra. Sen skulle man se på snuskiga bilder utan att någon märkte det. Det var ju bara det att när bilden väl skulle komma fram tog det ju flera minuter och den kom upp steg för steg så man väntade med spänning och rädsla. Kommer ihåg när en kille blev påkommen, utledd och avstängd från biblioteket. Att min mor är kommunpolitiker har alltid gett mig en känsla att jag faktiskt måste sköta mig utåt sett. Bli omtyckt och ha bra värderingar. Att bli påkommen på biblioteket med att kolla på lättklädda damer är nog inte att sköta sig. Inte för att denna känsla har styrt mig så mycket men den har alltid funnits där. Tror dock det har stärkt mig.
Varför jag kom och tänka på det där med snuskiga bilder och laddningstiden var för att Sakkou kollade in tjejer med stora bröst på facebook förut. Jag satt helt oskyldigt i sängen och blev oskyldigt vittne till denna hemska handling!

Snart ska vi gubbvila för natten. Men först ska vi se på Scrubs x2 om vi orkar.


RSS 2.0