Runaway Train - Soul Asylum

Då börjar mitt äventyr i Thailand leda mot sitt slut. Det är både ledsamt och skönt, just nu dock mer ledsamt. Jag saknar mina nära och kära hemma i Sverige där det finns en trygghet. Men jag måste också erkänna att jag mer och mer kommer söka nya äventyr runt om i världen.

Idag under något sentimentala omständiheter klagade jag över att jag inte kände att jag gjort tillräckligt under min tid. Efter tillrättavisningar kan jag nu konstatera att jag gjort bra mycket mer än jag trodde jag skulle göra.
Eftersom jag inte behöver plugga så skriver jag en lista istället över saker jag åstadkommit...
* Varit i Pattaya och sett sexturister i ögonen.
* Åkt till Koh Chang hela två gånger. Undersökte bergen och barerna ena gången samt god mat och havet andra gången. Lutar åt en återförening mellan mig och ön innan jag åker hemåt igen.
* Besökt svenskparadiset Phuket (Why oh why?).
* Åkte över till den fantastiska ön Koh Phi Phi.
* Reste till norra Thailand och inhalerade en helt ny atmosfär. Gjorde en fantastiskt trekkingtrip där.
* Tog mig till Koh Samet och fick se de där sköna paradisbilderna man ser i reklamer fast denna gången med mig i dem.
* Tog flyget till Singapore och hälsade på Nullah.
* Har utforskat Bangkok. Dess kultur, attraktioner samt nattliv.
* Har lärt mig ett helt nytt språk.
* Har lärt mig en helt ny kultur.
* Har inhandlat diverese prylar
* Träffat massa anmärkningsvärda människor.

Vet inte om jag skrev den här listan för er eller för mig själv.
Men med tanke på att jag är här och studerar så ser jag mig själv ganska tillfredsställd.

På Rogers begäran ska jag ange mina synpunkter angående den politiska situationen i Thailand. Det får dock bli ett senare inlägg. Men med tanke på att min lärare i kursen Politics and Government är på TV lite titt som tätt och ger expertutlåtande så är jag väl inte överraskad över hur den tragiska situationen har kunnat uppstå här.

Kommentarer
Postat av: Kickan

Ja du Niclas jag kan förstå att et är med blandade känslor du kommer att lämna Thailand och ditt stora äventyr, men här hemma väntar ju en massa härligt vardagsarbete det är väl nåt det? Har ju redan förstått att det inte kommer att dröja innan du drar iväg igen, det är så det brukar bli. Se på Roger och Mickan hur de ska klara att bli husägare är en gåta men jag tror inte de kommer att avstå resor, Cornelia är ju redan en berest liten dam och verkar trivas med det. Om vädret här hos oss tänker jag inte berätta. Njut nu riktigt av dina sista dagar i paradiset med eller utan rödskjortor. Hörde ju att du klarat studierna bra så skit nu i dem. Hoppas du hinner med något till inlägg på bloggen och du glöm inte vattnet.

Kramar Kickan

2010-05-06 @ 18:14:58
Postat av: Roger

Vet ju ej när du kommer hem men välkommen hem. Hoppas att jag får in en liten smålands tripp i sommar så man får höra om äventyren first hand, speciellt trippen till Singapore som det inte skrivits något om men som råkar vara min favorit stad..

//Roger

2010-05-07 @ 09:37:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0