The Emperor - Marit Bergman

Idag fyller jag 24 år. När jag vaknade så kände jag hur mina resterande år kommer bli. Huvudvärk, ömhet i hela kroppen som efter en natt av något helt annat än sömn, tanken att nästa år så kommer jag få tillbaka efter alla års retande att man inte fyller 26 utan ett år närmare 30. Ja listan kan göras lång.

Vad händer i Bangkok? Det är protester överallt enligt tidningar (Jaså inte på fler ställen ändå?) men jag märker inte av något alls.
Jag har haft mina resterande mid-terms. Jag har inte bestämt mig än om jag ska skratta eller gråta. Kan ta min kurs "politics and government" som exempel. Vi hade fått material till tentan och jag har varit på alla föreläsningarna. Notera att denna kurs är det ämnet som har varit mitt liv de senaste 2½ åren. Jag kan det väldigt bra. Gick till tentan lite halvkrasslig för att få se att 50 % av tentan handlar om Thailändsk historia, något som läraren varken har föreläst om eller givit ut material om. Där satt man och skulle svara på frågor som när Thailand började bebos, vem som gav ett väldigt viktigt pressmeddelande 1976, vilken era var det när ...? Jag vet att jag klarade resterande 50 % men det var ändå med en viss smak av bitterhet jag lämnade universitetet.

Därefter har jag hunnit med att ligga sjuk i 3 dagar. Känns skönt att man kan visa tecken på att man är människa ibland. Det är helt klart annorlunda att vara sjuk i ett varmare land. Det tär på en lite extra. Men nu är sjukdomen över så sant som att det heter dulfinarie!

Inser nu att inlägget låter deprimerande när man läser det. Jag är allt annat än deprimerad. Mitt liv är kanon, jag njuter för fulla muggar och inandas kultur, äventyr och nya bekantskaper var dag!


Palmen var säkert 20 meter hög men kortet är taget från en dålig vinkel...

* Beger mig till Phuket den 27:e för lite "semester" för att sedan åka till norra Thailand på äventyr.
* Snart kommer mor och Gabbe hit, det ser jag fram emot.
* Whiskey och Björn Afzelius botar det mesta, om än att det ger biverkningar.
* Ska gå ner och se om några kort har inkommit till mig då det är min födelsedag!
* Min samling av smeknamn fortsätter. Snart ska jag nog upprätta ett digitalt museum så folk kan ta del av dem.

Lät du henne komma närmre - Melissa Horn

Idag ska jag till Chinatown och fira in ett nytt åt i en annan tideräkning än vad jag är van vid. Rykten säger att det kommer bli galet och jag kan bara hoppas på att det stämmer. Jag har en bild i huvudet att drakar kommer springa runt på gatan och fyrverkerier, liknande dem som Gandalf har i Sagan om ringen, kommer pryda himmeln.

Idag har varit en produktiv dag då jag lärt Verena de viktigaste fraserna på svenska. Numera kan hon säga både "Niclas är bäst" samt "Jag avgudar Niclas".

OS stundar och vi kommer sitta nere i hotellets lobby där det finns en storbildsTV och följa spektaklet. Det stora ögonblicket kommer vara när Sverige möter Finland i hockey. Det kommer vara krig därnere då.


Koh Chang-bild. Baggern, Ruler of the seven seas, Commander

Igår besökte vi en vattenpark som även var ett tivoli. Det var skönt att komma bort från hotellet även om vattenparken inte var något revolutionerande. Kunde nästan jämställas med Hultsfreds vattenpalats.

* Jag vann skyttetävlingen på tivolit, antagligen efter träningen jag får efter varje årliga besök på Liseberg.
* Myggen börjar bli jobbiga nu. De är på något sätt bättre än svenska myggor. Jag kallar dem för ninjamyggor då de smyger sig på sitt byte. Inande existerar inte.
* Mina tre senaste snacksinköp har fått slängas då de inte var goda. Nu ska jag hålla mig till det som jag vet är gott.
* Min favoritmat här är konstigt nog omelett från ett matstånd i ett shoppingcenter. Jag ser det som en framtid i Sverige med. Att ha ett stånd med färska råvaror som folk får välja på att ha i sin omelett. Sen gör man omeletten på 1 minut. Serveras med ris och chilsås.

Sång till friheten - Björn Afzelius

Midterms stundar och jag är mitt uppe i tentapluggande här. På något konstigt sätt har detta förföljt mig till Thailand. Det är dock lite annorlunda. Istället för att sitta inne på ett bibliotek i Växjö befinner jag mig vid poolen i Bangkok. Är väl bara orolig för en av kurserna som är Man and environment. Jag skyller på att jag hade Anna Bohman som lärare i biologi under högstadietiden...

Hade mina första tentor i Thai nyligen och det gick nog rätt bra. Den muntliga delen gick iaf utmärkt. Jag kan nu även titulera mig som "Komikern av Liza Marklund" då jag fick utföra ståupp komik på universitetet inför massa thaistudenter. Tror inte de förstod mina skämt men som tur var så förstod mannen som satte mitt betyg skämten. Kan dock inte förstå varför jag var tvungen att göra detta i kursen Critical READING.


Ja, såhär kan det se ut i Bangkok.

Jag har även blivit ganska bra på att pruta nu. Har lärt mig de viktigaste fraserna på thai för just köpslagning. Det är både roligt och nyttigt. Mitt hittills bästa köp är en souvenir som är en trägroda som man kan göra grodläten med. Jag fick ner priset till 50 baat vilket är ca 10 kronor. Kvinnan förföljde mig i 10 minuter för att iaf få 20 baat mer, men det gick inte. Har sett folk betala runt 300 baat för denna trägroda.

* Jyris kommentar när vi vandrade till vattenfallet är en klassiker. Det var oerhört varmt och kvavt samt att Jyri var bakfull. "This is no fucking paradise, this is hell!"
* Gustav får vatten på kvarnen angående taxiförarna. Igår efter en konversation i taxin tog taxiföraren mig i skrevet och skrattade. Jag bara skrattade tillbaka.
* Äter goda pannkakorn till efterrätt numera. 2 kronor för 5 pannkakor.
* Det börjar bli varmare här nu. Det är inte lika behagligt på kvällarna/nätterna längre.
* Tanja blev bestört idag då jag inte befann mig i skuggan som jag brukar nere vid poolen. Faktum är att jag och solen har slutit fred för en stund. Även kallad "Solfreden i Bankok"

God morgon - Ken Ring

I torsdags tog jag mitt pick och pack och drog på en 7 timmars resa innan jag hamnade i en bungalow på ön Koh Chang. Just boendet i en bungalow var helt fantastiskt. Det är om något livsnjuteri på hög nivå.
Majoriteten av folket var ute efter vita sandstränder, jag var ute efter äventyr och äventyr jag fick.

Jag och Verena bestämde oss på fredagen för att göra en utflykt som innebar trekking (En hård och lång vandring). Vi hittade en guide som tog med oss rätt ut i djungeln och uppför ett berg. Känslan när man vandrat och slitit i 1½ timme och äntligen kommer upp till toppen och får se utsikten är helt obeskrivlig.Såhär såg jag ut. Svettades mer än någonsin. Berget bestiger Berget.

Jyri hittade lite skandinaviska personer som vi avrundade kvällen med på stranden med buckests och skönsång från hela norden.

Dagen efter fick en långsam start med en strandpromenad och palmklättrande. Sedan bestämde vi oss för att ta tag i dagen genom att åka till ett vattenfall. Chansen att få stryka något på min "Things to do in life-list" var kittlande och jag var drivande i frågan. Efter en liten vandring in i nationalparken kom vi fram till vattenfallet och det var som om jag hade väntat på det i hela mitt liv.
Givetvis badade jag i vattenfallet och numera har jag en sak mindre att kryssa av i livet. Jag måste dock villigt erkänna att det tyvärr inte fanns någon hemlig gång bakom vattenfallet till något okänt land.Här har ni "Ruler of the seven seas" som jag numera har som nickname här. Och till alla er som tror att jag valt det själv kan jag bara säga; nej det har jag inte! Dock låter det som ett namn som jag skulle kunna ge mig själv.

Vill inte bli långrandig här så avrundar det hela med att skriva att det var en underbar resa och rundar av med lite roliga milstolpar.

* Taxin efter färjan på ön var dyr då han tog överpris. Somliga straffar Gud med detsamma då motorn gick sönder precis när vi anlände.
* Eldshower på stranden av män och pojkar och de var otroliga.
* Guiden var imponerad och ledsen över att jag och Verena inte ville vila så mycket under trekkingen. "Let's rest... or not".
* Sista tigern på Koh Chang dog för 40 år sedan av ett fiskenät.
* Ryssar är ett konstigt folk
* En finne lurade en svensk och fick honom att spy av en bucket då han inte blandade ut den. Killen spyr och sen säger han "This is not my drink!" innan han fortsätter att spy. Det blev en kylig stämning efter det. Dock så kvällen efter träffar vi denne man igen på stranden. Återigen så spyr han och får fram "This time it was my fault, I forgot the soda!" innan han spyr igen.

Uscha, det blev ett långt inlägg. Hoppas ni orkade ta er igenom det.

Use somebody - Kings of Leon

Goda nyheter gott folk. En viktig person i mitt liv har numera ökat på tillskottet i kretsen. Det är ingen mindre än William "Sakkou" Vitikainen som blivit far. Som den stolte vinterkrigaren han är så stiger han i graderna i mina ögon. Det är frustrerande att inte finnas där och få se skapelsen nu men jag tänker på det väldigt mycket. Jag önskar både Sakkou och Jonna lycka till som föräldrar, kan inte tänka mig annat än att Leon kommer bli en mycket lycklig varelse i livet. Precis som alla andra väntar på kort på mig i min skoluniform så väntar jag på kort på den lille krabaten.

På gatorna här i Bangkok finns det mängder med vildhundar. Det är lite otäckt och jag känner sorg att se hundarna lida så mycket. MEN jag kan inte rå för att jag leker en lek där jag letar efter hundar som skulle kunna vara någon i "Silverfang". Än så länge har jag hittat Ben, Sniper, Riki och Cross.

Jag har numera tagit individuella studier i min kurs Critical Reading efter lärarens tjat. Jag frågade vad mer jag behövde göra för att jag inte går på föreläsningarna. Hon log och sa att hon bara ökar mina poäng från midterms, final terms och assigniments. Good deal.

Till helgen planeras en tripp till Koh Chang vilket är en ö som kan erbjuda alltifrån fina stränder, elefantridning till hiking i djungeln där man kan simma vid vattenfall. Vi är en ganska stor grupp som kommer åka dit och jag kan inte tänka mig att det blir annat än lyckat.

* Läraren i Politics and Government kollar nu på mig och Bill varje gång han säger något och väntar på en lätt nickning eller att vi säger att han har fel... Om han har fel säger han "Ohh youre right."
* Jyri har varit matförgiftad i 4 dagar nu. Det gör att Federer har fått tagit några dagars vila.
* Thailands språk påminner lite om grottfolkets.

RSS 2.0